Eind december is het eindelijk zover en reizen we af naar Thailand (of nouja.. dat is het plan, Joppe mag nog steeds veto’en, maar waarom zou ‘ie? ;) ). Een reis waar we het al meer dan een jaar over hebben maar die op de lange baan werd geschoven omdat we eerst besloten naar Berlijn te verhuizen.

Omdat het nog wat lang duurt voordat het zover is, ruim 8 maanden, wil ik heel graag eind mei of juni nog een kleine trip maken. Een week naar een zonnige plek met cultuur en genoeg ruimte om te relaxen. En het fijne van het volgen van zoveel leuke travelbloggers, is dat ik nu zoveel mogelijkheden en ideeën heb dat ik écht niet meer kan kiezen!

Via Liselore - Grabyourbags.nl

Via Liselore – Grabyourbags.nl

1. Malta

Malta is één van die plekken waar ik nog nooit aan had gedacht, tot dat ik er wat meer over begon te lezen. Vooral het 12 x Malta-lijstje van Liselore, die as we speak zelfs op het eiland is voor haar stage, maakte me érg enthousiast. Mag ik nu al?

Via Lizet - Wanderwoman.nl

Via Lizet – Wanderwoman.nl

2. Lissabon

Oh Lissabon. San Francisco is mijn long lost love maar Lissabon is volgens mij het Europese equivalent ervan en sinds de hysterisch enthousiaste verhalen van onder meer Lizet móet ik hierheen. Geen twijfel meer over mogelijk. Maar wil ik voor dit weekje weg niet juist iets meer strand en relaxtheid zonder telkens het gevoel te hebben dat ik vanalles mis omdat ik niet in een sight-see bui ben?

Santorini

3. Santorini

Zie de foto. Wat moet ik hier nog meer over vertellen?

4. Corfu

Ik heb een zwak voor Griekenland en naast Santorini staat ook Corfu hoog op mijn lijstje. Dit eiland zou een stuk goedkoper zijn dan het fabelachtige Santorini en een stuk groter opgezet met meerdere stadjes die de moeite waard zijn. Maar ook is er meer groen te vinden en door de grote diversiteit aan kleine dorpen zijn er verschillende plekken waar je rustig een dagje kunt doorbrengen.

Hamburg - Blackbirds&Blossom

5. Hamburg

Geen strand met zon en misschien een wat vreemde eend in dit lijstje maar nog een keer Hamburg lijkt me ook wel érg fijn! Vooral in de lente lijkt deze stad me perfect en er is nog zoveel te zien waar we de eerste keer niet aan toe zijn gekomen.

Via Laura - Whatabouther.nl

Via Laura – Whatabouther.nl

6. Tenerife

Nooit gedacht dat ik dit eiland ooit aan mijn wishlist toe zou voegen maar de woorden en beelden van Laura zijn zo lekkermakend dat ik totaal verrast werd door wat het allemaal te bieden heeft.

Via Laura - Whatabouther.nl

Via Laura – Whatabouther.nl

7. Athene

Weer Griekenland en ook weer aangewakkerd door Laura (vervelende bijkomstigheid hoor van een lieve reisblogger als vriendinnetje, al die topbestemmingen voorbij zien komen ;) ). Ik kreeg een dag na hun landing een berichtje ‘Athene ga je te gek vinden!’ en met alles wat ik daarna voorbij zag komen, leek het er echt op dat ze gelijk had! Maar ook hierbij heb ik een beetje dezelfde angst als bij Lissabon, ik wil ook wel erg graag even niks hoeven en als je in zo’n te gekke stad verblijft, kan je dan wel een middag of twee, of drie niks doen zonder het gevoel te hebben iets te missen?

Help?

Je ziet.. Ik ben er dus écht nog lang niet uit.
Tips om de beslissing wat makkelijker te maken zijn dus heel erg welkom ;)

Share: