In december zouden Joppe en ik naar Keulen gaan. Het noodlot sloeg echter toe en Joppe lag met mannengriep op bed. Het duurde even voordat we een nieuwe datum wisten te prikken maar vrijdag is het eindelijk zover!

Vorig jaar won ik twee tickets naar Keulen via NS Hispeed. Toen Joppe ziek was, vreesde ik een beetje dat we dikke vette pech hadden en konden zwaaien naar ons tripje maar ik besloot toch even mijn stoute schoenen aan te trekken en NS Hispeed te vragen of we de geboekte tickets konden verzetten. En wonder boven wonder: dat mocht! Dankzij hen gaan we dus vrijdag gewoon eindelijk écht. (Als er niet weer iemand ziek wordt.. *afkloppen.)

En dankzij wat tips van jullie en het onwijs wereldwijde internet heb ik echt al te veel to-see’s gevonden.

Bastian’s

Bastian’s schijnt echt hét ontbijtcafé te zijn in Keulen. Zoals altijd hebben we een slaapplek zonder ontbijt geregeld, het is toch veel leuker om in de stad te ontbijten dan in een of andere eetzaal van het hotel? Op zoek naar de verschillende ontbijtbars kwam ik keer op keer Bastian’s tegen, hier hebben ze de meest lekker en uitgebreide ontbijtjes dus dat lijkt me wel een echte must voor de zaterdagochtend!

wat-te-doen-in-keulen-002

Belgisches Viertel

Belgisches Viertel is een wijk van Keulen ten westen van het centrum en er is echt te veel te doen. In de lange straten zijn onwijs veel bijzondere winkeltjes, restaurantjes en kroegjes te vinden. Anouk tipte de winkels Le Fou, Liebelings-Sachen en Groove Attack Records al als must-visits en ook Boutique Belgique wil ik zeker even bezoeken.
In de zomer schijnt deze wijk trouwens helemaal een must te zijn, het Brüsseler Platz verandert dan in een druk plein en ook het grote park in de Rathenauerplatz zou erg leuk moeten zijn.

Bezienswaardigheden

Ik dacht altijd dat Keulen niet veel meer was dan de Dom, wist ik veel.. Er blijkt veel meer te doen en zien te zijn dan enkel de Dom en haar uitzicht. Zoals: De Hohenzollernbrücke (slotjesbrug), Gross Sint Martin (een kerk middenin Altstad, dus niet te missen), Triangeltoren (overweldigend uitzicht op 103,2 meter hoogte), Ehrenfeld (een wijk met heeeeel veel kunst maar ook een aantal toffe vintage-winkels). En het EL-DE-Haus niet te vergeten. Milou van Explorista tipte deze al in haar Keulen-blog en daardoor raakte ik erg geïntrigeerd. Dit museum is gevestigd in een oude gevangenis van de Gestapo. In het EL-DE-Haus vonden ondervragingen en martelingen plaats, vooral de kelders schijnen erg indrukwekkend te zijn.

wat-te-doen-in-keulen-003

Burgers

De burgers van Hans im Glück werden me meer dan eens aangeraden. We zijn maar één avond in Keulen dus ik heb geen idee of we het gaan redden, maar als ik alleen al de foto’s zie van de burgers (met avocado en bacon!!) begin ik al te watertanden, dus de kans is heeeel groot dat ik Joppe daar mee naar toe sleep. Alhoewel ik geen problemen verwacht daarmee ;)

Bier

En na het eten uiteraard Duitse biertjes! Vooral in de Altstad en Belgisches Viertel zijn veel kroegjes en cocktailbars te vinden. En laat die hamburgerzaak nou vlakbij de Belgisches Viertel liggen en laten wij nou net in Altstad slapen. Volgens mij vermaken we ons daar wel dus!

Whoe! Ik zie nu pas dat mijn puntjes alle vijf met een B beginnen! #nerd. 

Mocht ik nog écht iets gemist hebben in mijn to see-lijstje, laat je tip dan achter in de comments! Ben erg benieuwd naar nog meer leuks en moois in Keulen.

Share: