Leave a Comment

Comments (40)

 1. Fijn artikel Eva! Ik doe ook niet aan goede voornemens. Simpel genoeg omdat ik jaren heb gehad dat ze toch niet uitkwamen en ik mezelf daarin zo teleurstelde. En dat wilde ik op een gegeven moment niet meer. Altijd maar die mensen die tegen me zeiden: ‘dit wordt jouw jaar’. Verschrikkelijk vond ik dat (daarom houd ik ook niet zo van oud&nieuw).
  Uit je comfortzone stappen is een moeilijke maar ook heel goede stap. Kijk naar jullie stap om naar Berlijn te gaan, dat is toch echt tof! En ja het had een teleurstelling kunnen zijn, maar dat was het niet. En zonder het te proberen weet je dat nooit. Drie jaar terug stapte ik uit mijn ‘comfortzone’ door naar Amsterdam te gaan. Er te wonen en te studeren. En tot op de dag van vandaag ben ik daar blij mee. Daar heb ik geen 1 januari voor nodig! X

  1. Wat een fijne reactie Karlijn, lief! Oud en nieuw is mede daardoor (plus het vuurwerk) inderdaad ook niet mijn lievelingsfeestje. En je hebt helemaal gelijk, super goed ook dat je de stap naar Amsterdam gewoon gedaan hebt én dat het zo fijn is <3

 2. Push it real good! Haha! Ik wilde eigenlijk ook geen goede voornemens doen, maar had er stiekem dus wel een paar. Dus dacht als ik het nou even vereeuwig op mijn blog, dan kan ik er niet onderuit. Ik hoop dus eigenlijk dat iemand eind januari vraagt “zeg Sanne, ga je nog steeds naar de sportschool?”. En als ik dan dus niet meer sport dan denk ik ‘shit’ en ga ik weer sporten. Ha! Goede gedachtegang toch? :D
  Maar goeroe Eva, goede tips! Push it real good!

 3. Jaaa, go Eva! Mooi streven zo, en veel fijner dan een lijstje voornemens. Ik schreef vorig jaar voor het eerst een lijstje do’s en don’ts: geen voornemens maar een soort #notetoself lijstje met dingen die ik vooral wel en niet wilde doen. En dat varieert van simpele leuke dingen (meer rode lipstick!) tot wat grotere zaken. Met als gevolg dat ik aan het eind van het jaar even heel hard kon lachen bij het teruglezen van die do’s en don’ts én mezelf eigenlijk prima voelde ;)

 4. Eigenlijk ben ik het wel heel erg eens. Ik deelde ook geen lijstje.. het voelde niet helemaal goed denk ik. Verlaat je comfort zone, deel je plannen en vraag niet te veel vind ik mooi. Want dat te veel vragen dat doen we tegenwoordig wel snel he? Fijne blog.

  1. Te veel vragen is inderdaad nogal eigen geworden de laatste tijd. Makkelijk om jezelf helemaal gek te maken en te snel vergelijken met situaties van anderen en daardor geen genoegen nemen met kleine stapjes. Het is zo makkelijk om te ver te gaan en te veel te willen terwijl je het meeste gedaan krijgt als je het beetje bij beetje doet.

 5. Mooi Eva! En persoonlijke posts zijn fijn. Vaker. Ik herken mezelf er ook in, maar dat wist je vast al. Ik doe ook niet aan goede voornemens, mooie dromen zijn voldoende. Tot overmorgen chick <3

 6. Mooie post! Ik doe ook niet mee aan goede voornemens en dergelijke maar ik maak wel elk jaar op het einde een overzichtje van het afgelopen jaar. Gewoon om even op een rijtje te zetten wat ik dat jaar gedaan en gevoeld heb.

 7. Ik doe ook al een paar jaar niet aan goede voornemens. Ik zie het begin van het nieuwe jaar wel als een soort van ‘schone lei’ om overnieuw te beginnen. Met frisse moed. Maar meer is het ook niet. En verder kan ik me heel erg vinden in wat jij hier schrijft.

 8. Ik ben het met je eens, voornemens zijn lame, je legt jezelf dingen op die niet realistisch zijn. Ik vind het leuk om mijzelf uitdagingen mee te geven, zoals films kijken of boeken lezen, maar om dat nou voornemens te noemen…? Ik stel mezelf per maand doelen, als stok achter de deur, wat je al zegt, je moet het delen, dan helpt je omgeving ook mee. En dat merk ik nu ook. Ik heb voor deze maand als doel om geen eten te verspillen en mijn omgeving doet daar aan mee, eten dingen op die ik niet meer wil of maken inderdaad iets meer of minder eten. Door verbroedering behaal je veel meer!

 9. Goede richtlijnen zijn dit! En je hebt natuurlijk ook gelijk, die goede voornemens verwateren altijd na een paar dagen/ weken weer.
  Zelf heb ik wel wat doelen die ik dit jaar wil bereiken. Omdat ik het fijn vind om aan het eind van het jaar terug te blikken en te kijken wat ik dat jaar heb gedaan en/ of bereikt. Wat overigens niet wil zeggen dat ik daarom de rest van het jaar geen doelen/ voornemens heb. Je kunt altijd de dag plukken en iets veranderen als je dat zou willen. Maar het begin van het jaar vind ik een mooi moment om wat (haalbare) doelen te stellen voor wat ik het komende jaar wil bereiken.

 10. Fijn artikel! Goede voornemens staan al lang in de ijstkast; zoals je zelf al zegt, een paar dagen later ben je al vergeten dat je ze ooit maakte. Als ik iets bedenk moet het ook meteen (als het even kan :P); waarom wachten tot een bepaalde datum?

 11. Mooie blog, heel inspirerend. En dat werkt echt, jezelf regelmatig pushen om een stapje verder te gaan. Ik moest het vorig jaar vanwege een groot project op mijn werk, dus ik moet de uitdaging nu weer zelf zoeken. Ik hou jouw uitdagingen dan ook zeker in mijn achterhoofd, Goeie tips!

 12. Amen sister! Je wist al dat ik een hekel had aan voornemens, ik denk er precies hetzelfde over als jij.
  Maar wauw, wat een mooi lijstje! Die comfort zone moet ik ook echt uit bijvoorbeeld. Ik vind dit een super mooi stuk, vooral heel handig! Ben benieuwd welke dingen je gaat doen! Keep us posted please :D

  En noem me ouderwets, maar ik zweer nog steeds bij lijstjes hoor. De enige manier om die chaos in mijn hoofd – letterlijk – op een rijtje te krijgen. (En bedankt voor het instant liedje in mijn hoofd, vandaag gaat mijn hoofd alleen maar van: “ooh baby baby / ppsssshh aah ppshhh push it”, haha)

 13. Goed stukje zeg! Echt iets wat ik zeker nog eens ga lezen als ik weer eens in een dipje zit of ongemotiveerd ben. Ik probeer mezelf ook vaak een fikse schop onder mijn hol te geven, want ik ken mezelf. Als ik dat niet doe, gebeurt er ook niets.

 14. Dat delen van je plannen is zeker een verademing, lekker echt maken!
  Verlaat je comfort zone is eigs (hopelijk) waar mijn blog voor staat. Nieuwe dingen doen, reizen, andere koffietentjes in je eigen stad proberen enzovoorts! Leuke plannen meid!

Scroll Up