Dat ben je wel.
Je bent altijd goed genoeg.

Er bestaat geen meetlat. Het is niet zo dat wanneer je je eens een drie voelt in plaats van een tien, je de tijd van je vrienden niet waard bent. Ze houden van je. Wanneer je een tien bent, wanneer je je een drie voelt en zelfs wanneer je op het randje van een één balanceert.

Wacht niet totdat je je opperbest voelt voordat je dingen gaat ondernemen met je vrienden. Je bent altijd de beste versie van jezelf die je op dat moment kunt zijn. Je vrienden, je familie, de personen waarvan jij houdt, zij zien de schaal niet waar je je aan probeert te meten. Zij zien alleen een geweldig persoon waar ze graag tijd mee doorbrengen.

En geloof me. I’ve.been.there.

Ik heb meerdere afspraken met vrienden afgezegd omdat ik me niet mijn beste zelf voelde. Dagen waarop ik plezier had kunnen hebben, besloot ik thuis te blijven omdat ik bang was dat ik hun tijd niet waard was. Omdat ik mezelf op dat moment een drie voelde, en geen tien.
Maar guess what? No-one cares! Ze houden van jou, de persoon die jij bent en dat houdt ook in dat ze van je houden op de dagen dat jij je misschien niet zo goed voelt en voelt alsof je hun tijd verdoet. Dat doe je niet!

En natuurlijk moet je jezelf niet forceren. Voel je je niet goed genoeg? Sla de dag over en zie wat morgen brengt. Maar laat je niet door je eigen hoofd en je eigen verwachtingen naar beneden halen. Want zelfs op dagen dat we ons misschien niet zo voelen, zijn we nog steeds amazing!

Share: