Leave a Comment

Comments (20)

 1. Wat stom! Zeker als je zo van reizen houdt… Ik vind het zelf ook niet prettig (zeker niet als je inderdaad eens goed na gaat denken over waar je bent en wat je aan het doen bent) maar het lukt me gelukkig om dat dus ook niet te doen.

  Ik weet niet of je op tips zit te wachten, maar ik gebruik regelmatig de app Headspace om te mediteren en zij hebben speciale vliegangst meditatie. Misschien de moeite waard om eens te proberen?

 2. Maaaaar Eva, je hebt het wel gedaan! TOP!!
  IK ben zelf ook geen fan van vliegen, niet vanwege angst, maar ik pak liever de trein.
  Soms kan het helaas niet anders, gelukkig heb je daarvoor in ruil wel een
  hele toffe vakantie gehad! X

  1. Lief van je! Ik moet zeggen dat ik er maar niet te veel zo over denk want dan geef ik er voor mijn gevoel te veel aan toe. Gewoon gaan blijven ademen is mijn manier nu, maar dat kost wel flink wat zenuwen.

  1. Ik vind dat we maar een Whatsapp-groepje moeten starten, iedereen die wat angstig is om te vliegen.. kunnen we elkaar een hart onder de riem steken als het weer zover is ;)

  1. Wel een mooie gedachte. Het belangrijkste is ook samen zijn, maar liever nog wel wat langer. Vliegen voelt soms als het lot tarten maar daar moet ik gewoon niet te veel bij stil staan volgens mij.

 3. Hoe geweldig ik het ontdekken van de wereld vind, zo bang ben ik voor vliegen. We gaan over een paar weekjes naar Edinburgh, wat nog wel te doen is. Maar a.s. zomer gaan we voor 4 weken naar Indonesie. Daar zie ik nog best wel tegenop! Ik vind je mantra’s erg goed. Die hou ik mijzelf ook altijd voor! Soms wou ik dat ik dan tijdelijk de toekomst kon voorspellen, zodat ik super relaxed in het vliegtuig kon zitten en oprecht kon genieten van het uitzicht, want dat is zo mooi vaak! Maar ik ben maar al te blij als we weer landen. Ik ben niet altijd bang geweest om te vliegen, pas na een helse vlucht van NYC naar Amsterdam. Niks, lampje seatbelts uit, nee, alle 7 de uren mochten we ingesnoerd blijven zitten. De piloot verontschuldigde zich voor de heftige vlucht, maar jeetje, sindsdien vind ik het ook echt niet meer leuk! Afgelopen vlucht naar Griekenland was overigens wel echt super goed. Geen turbulentie op de heenweg en maar een heel klein beetje op de terugweg. Dus dat was wel zo prettig!

 4. Ik heb geen vliegangst, maar kan niet zeggen dat ik helemaal ontspannen in het vliegtuig zit. Als zakt de spanning wel naarmate ik er langer in zit. Dan begin ik te wennen en ontspan ik wel. Vooral niet teveel erbij stil staat dat je kilometers hoog in de lucht zit. En wat mij ook wel helpt is van die feitjes over vliegtuigen opzoeken. Dat een vliegtuig bijvoorbeeld zoveel meer turbulentie aankwam dan ooit in de praktijk gemeten. Geeft me een wat fijner gevoel :)

Scroll Up