Het Kerst-weekend voordat Berlijn overspoeld werd door onze bezoekers uit Nederland, vertrokken we naar Hamburg. Een stad die al lang op mijn wensenlijstje stond en sinds dat ene bezoek nog steeds – of liever gezegd, alweer – staat!

Als nieuwbakken Berliner zou je zeggen dat ik overtuigd ben van Berlijn als dé stad van Duitsland, dan wel niet Europa of de wereld.. maar niets is minder waar. Hoewel ik verliefd ben op de stad en nog steeds als een klein kind kan jubelen over het wonen daar, kan ik ook keer op keer verliefd worden op nieuwe steden. Er is zoveel moois, zoveel leuks en Hamburg staat hoog in die favorieten-lijst na dit eerste bezoek.

Visit Hamburg - Blackbirds and Blossom - 01

Visit Hamburg - Blackbirds and Blossom - 07

25 hours

We sliepen in het 25 Hours Hotel in de haven. In tegenstelling tot Berlijn heeft Hamburg twee vestigingen van het hotel, eentje ten westen van de stad en eentje in de haven. Omdat ik altijd een zwak heb voor water en de straffe wind die in havens en aan zee waait was de keuze snel gemaakt: Hafencity zou de verblijfplaats zijn voor ons bezoek!

Het 25 Hours Hotel in Berlijn staat bekend vanwege zijn goede bar, restaurant en perfecte aankleding en deze vestiging in Hamburg doet daar zeker niet voor onder. De bar op de begaande grond is knus, is op vrijdagavond het podium voor een live muziekact, schenkt heerlijke cocktails en serveert verrukkelijk avondeten én ontbijt. Als de stad niet zo leuk zou zijn, kon je met gemak hier (helemaal in combinatie met de relaxte vinylruimte en de lounge-area) een volledig weekend rondhangen zonder het hotel te verlaten.

Visit Hamburg - Blackbirds and Blossom - 03

Visit Hamburg - Blackbirds and Blossom - 02

Zusje

Hamburg kan je zien als het kleine zusje van Berlijn. De stad is groots maar knus, het heeft wat van Berlijn met zijn grote allee’s maar heeft meer schattige, knusse steegjes waar je doorheen kan slenteren. De verschillende wijken bieden voor elk wat wils en het ruige, rauwe van Berlijn is ook in Hamburg aanwezig.

Het Schanzenviertel is verreweg de leukste wijk van Hamburg en vanuit daar kan je met gemak de leuke, omliggende wijken St. Pauli, Karolinenviertel en Altona bereiken. Een mooie wandeltocht om je mee te laten slepen in de veelzijdigheid van de stad.

Veelzijdig is Hamburg namelijk op z’n minst te noemen. Je kan er winkelen als een shopaholic (komt nog een post + winkelroute!), uitgaan alsof de nachten geen eind hebben en je onderdompelen in de alternatieve muziekscene. En dan heb je nog de bijzondere steegjes met elk hun eigen verhaal, de sfeerloze en tegelijkertijd sfeervolle haven, musea waar je je op regenachtige dagen tegoed aan kan doen en een groot aantal vlooienmarkten. Ik ga een beetje vreemd.. Met Hamburg, sorry Berlijn!

Visit Hamburg - Blackbirds and Blossom - 06

Visit Hamburg - Blackbirds and Blossom - 04

Share: