De tweede editie van een nieuwe rubriek op Blackbirds&Blossom: Vintage Friday! In de vintage hoofdstad van Europa (zo mag je Berlijn wel noemen toch?) wonen heeft zo z’n positieve kanten, zo zijn er talloze markten en schattige winkeltjes waar je met veel plezier de mooiste meubels en woonaccessoires kan vinden uit de jaren vijftig, zestig of misschien nog ouder.

In Vintage Friday zal ik af en toe, maar altijd op vrijdag, mijn nieuwe (of oude) vondsten met jullie delen!

Jump to the English post

blackbirdsblossom-vintage-friday-02-neon-sign-light-9

Deze neon U is toch wel echt een verhaal apart. Ik geloof dat Joppe en ik een weekendje weg waren, in Leipzig of Hamburg, toen ik een post zag op een Facebook-groep van een meisje die een aantal neon letters verkocht. Ik was meteen verliefd en wilde er echt heel graag eentje overnemen. In de hoop dat Joppe mijn enthousiasme zou delen, liet ik hem de post zien, maar hij vond het eigenlijk maar niks en ik begon te twijfelen. Misschien was het toch wat veel? Een beetje te veel kermis voor in ons huis? En ik twijfelde te lang, toen ik na een paar uur uiteindelijk toch een berichtje stuurde, waren ze allemaal weg.

Een paar dagen later, kreeg ik alsnog een berichtje van haar. Iemand was niet op komen dagen en de U was nog vrij!
Ik pakte niet veel later de U-bahn naar haar huis en hoorde daar het verhaal van de letters die bovenop hun gebouw hadden gestaan. Wat het woord precies was wat ze vormden, was niet duidelijk maar ze hadden het vuil van de auto-uitstoot nog in hun groeven zitten. Zo gaaf!

De U mee naar huis krijgen, was nog een aardige klus. Hij was veel groter dan ik dacht en ik moest wat acrobatische kunsten vertonen om hem nergens tegenaan te stoten. Thuis poetste ik ‘m nog een beetje extra op en plakte achter de neon-lamp een LED-strip, nu heeft hij nieuw leven gekregen als één van mijn favoriete lampen.

blackbirdsblossom-vintage-friday-02-neon-sign-light-8

blackbirdsblossom-vintage-friday-02-neon-sign-light-1

ENGLISH

Welcome to a new category on Blackbirds&Blossom: Vintage Friday! Living in the vintage capital of Europe (I’m allowed to call Berlin that, right?) has it’s advantages, I can visit several vintage markets each Sunday or wander through the enormous amounts of cute second hand stores that sell the most beautiful furniture and living accessories you could ever imagine.

Vintage Friday will be my place to let you get acquainted with my vintage finds. Enjoy!

This Marquee Letter is something special to me. I believe we were on a trip outside Berlin when I saw a girl post a message on the Facebook-group ‘Sell your stuff Berlin’, immediately I fell in love and I just hád to have one of these letters. I hoped my boyfriend would back me up in my enthusiasm but he didn’t and I started to doubt. For too long because when I finally wrote her, all the letters were gone.

Thank heavens she wrote me again a couple of days later: someone didn’t show and the U-sign was still available.
A little while later I took the U-bahn to her home and heard the story about how the letters were used as an sign on top of their building. What it exactly used to read wasn’t clear, there were a lot of letters missing, but they all still had the emissions from the passing cars in their pits.

Taking the U back to my home was quite an adventure. It was way bigger than I thought and I had do perform some acrobatic turns so I wouldn’t break it. Back at home I polished it once more and added a LED-strip behind the neon tubes, and now it serves as one of my favourite lamps.

blackbirdsblossom-vintage-friday-02-neon-sign-light-7

Share: