Creative & culture Personal

Vintage Friday: Neon letter

De tweede editie van een nieuwe rubriek op Blackbirds&Blossom: Vintage Friday! In de vintage hoofdstad van Europa (zo mag je Berlijn wel noemen toch?) wonen heeft zo z’n positieve kanten, zo zijn er talloze markten en schattige winkeltjes waar je met veel plezier de mooiste meubels en woonaccessoires kan vinden uit de jaren vijftig, zestig of misschien nog ouder.

In Vintage Friday zal ik af en toe, maar altijd op vrijdag, mijn nieuwe (of oude) vondsten met jullie delen!

blackbirdsblossom-vintage-friday-02-neon-sign-light-1

blackbirdsblossom-vintage-friday-02-neon-sign-light-9

Deze neon U is toch wel echt een verhaal apart. Ik geloof dat Joppe en ik een weekendje weg waren, in Leipzig of Hamburg, toen ik een post zag op een Facebook-groep van een meisje die een aantal neon letters verkocht. Ik was meteen verliefd en wilde er echt heel graag eentje overnemen. In de hoop dat Joppe mijn enthousiasme zou delen, liet ik hem de post zien, maar hij vond het eigenlijk maar niks en ik begon te twijfelen. Misschien was het toch wat veel? Een beetje te veel kermis voor in ons huis? En ik twijfelde te lang, toen ik na een paar uur uiteindelijk toch een berichtje stuurde, waren ze allemaal weg.

Een paar dagen later, kreeg ik alsnog een berichtje van haar. Iemand was niet op komen dagen en de U was nog vrij!
Ik pakte niet veel later de U-bahn naar haar huis en hoorde daar het verhaal van de letters die bovenop hun gebouw hadden gestaan. Wat het woord precies was wat ze vormden, was niet duidelijk maar ze hadden het vuil van de auto-uitstoot nog in hun groeven zitten. Zo gaaf!

De U mee naar huis krijgen, was nog een aardige klus. Hij was veel groter dan ik dacht en ik moest wat acrobatische kunsten vertonen om hem nergens tegenaan te stoten. Thuis poetste ik ‘m nog een beetje extra op en plakte achter de neon-lamp een LED-strip, nu heeft hij nieuw leven gekregen als één van mijn favoriete lampen.

blackbirdsblossom-vintage-friday-02-neon-sign-light-8

blackbirdsblossom-vintage-friday-02-neon-sign-light-7

Leave a Comment

Comments (16)

    1. Jaa het is ook echt door de grote & hoge kamers dat hij goed past. Was even bang dat hij veel te groot zou zijn toen ik ‘m meenam naar huis, maar dat valt gelukkig mee :)

  1. Wat een tof item! Het leuke aan vintage vind ik altijd dat er vaak een heel verhaal achter iets zit, wat eerst een ‘gewoon’ iets lijkt. Zoals dat deze letters op een gebouw hebben gestaan, hoe gaaf! En nu hebben ze gewoon een leuk plekje in allerlei huizen :)

    1. Ja cool he? Dat maakt het ook altijd wel extra bijzonder. Heb dan ook liever écht oude vintage items dan nieuwe die gemaakt zijn oud te lijken.

    1. Ja cool he? Vind t ergens ook wel tof dat het zo’n random letter is, niet de eerste van onze namen ofzoiets cheesy’s ;)

Scroll Up