Een nieuwe rubriek op Blackbirds&Blossom: Vintage Friday! In de vintage hoofdstad van Europa (zo mag je Berlijn wel noemen toch?) wonen heeft zo z’n positieve kanten, zo zijn er talloze markten en schattige winkeltjes waar je met veel plezier de mooiste meubels en woonaccessoires kan vinden uit de jaren vijftig, zestig of misschien nog ouder.

In Vintage Friday zal ik af en toe, maar altijd op vrijdag, mijn nieuwe (of oude) vondsten met jullie delen!

blackbirdsblossom-vintage-friday-01-yellow-vintage-lamp-3

Ik ben een sucker voor geel. Echt, ik krijg er geen genoeg van en dat zie je steeds meer terug in ons huis, plantenpotjes, vazen, kussens en oh om over nagellak en mijn gele bullet-journal nog maar te zwijgen!

Nadat we onze woonkamer weer eens hadden omgegooid, hadden we een gebrek aan lampen. Nou hebben we, als het aan Joppe ligt altijd al een gebrek aan lampen. Zeg eens, ligt het aan mij of zijn mannen meer gefocust op licht dan vrouwen? Volgens mij zouden alle mannen om mij heen (op één uitzondering na) het liefste tl-lampen in huis ophangen onder het mom ‘dan zie je alles goed’.

Gelukkig kan ik Joppe nog wel overhalen dat tl-lampen niet zo’n goed idee zijn, en dit gele lampje wel. Ik vond ‘m op de Duitse versie van Marktplaats, Kleinanzeigen. Dit is een van de meest gebruikte apps op mijn telefoon om mooie vintage pareltjes te vinden. In een ietwat vreemde kelderruimte kregen we ‘m voor een lief bedrag mee en namen we ook nog een zeer, zeer toffe plafondlamp mee (deze komt in een andere versie van Vintage Friday voorbij). En hij past als gegoten!

blackbirdsblossom-vintage-friday-01-yellow-vintage-lamp-4

blackbirdsblossom-vintage-friday-01-yellow-vintage-lamp-2

blackbirdsblossom-vintage-friday-01-yellow-vintage-lamp-1

Ben jij ook zo’n fan van vintage woonaccessoires?

Share: