Creative & culture Personal

Vintage Friday: Choose yellow

Een nieuwe rubriek op Blackbirds&Blossom: Vintage Friday! In de vintage hoofdstad van Europa (zo mag je Berlijn wel noemen toch?) wonen heeft zo z’n positieve kanten, zo zijn er talloze markten en schattige winkeltjes waar je met veel plezier de mooiste meubels en woonaccessoires kan vinden uit de jaren vijftig, zestig of misschien nog ouder.

In Vintage Friday zal ik af en toe, maar altijd op vrijdag, mijn nieuwe (of oude) vondsten met jullie delen!

blackbirdsblossom-vintage-friday-01-yellow-vintage-lamp-3

Ik ben een sucker voor geel. Echt, ik krijg er geen genoeg van en dat zie je steeds meer terug in ons huis, plantenpotjes, vazen, kussens en oh om over nagellak en mijn gele bullet-journal nog maar te zwijgen!

Nadat we onze woonkamer weer eens hadden omgegooid, hadden we een gebrek aan lampen. Nou hebben we, als het aan Joppe ligt altijd al een gebrek aan lampen. Zeg eens, ligt het aan mij of zijn mannen meer gefocust op licht dan vrouwen? Volgens mij zouden alle mannen om mij heen (op één uitzondering na) het liefste tl-lampen in huis ophangen onder het mom ‘dan zie je alles goed’.

Gelukkig kan ik Joppe nog wel overhalen dat tl-lampen niet zo’n goed idee zijn, en dit gele lampje wel. Ik vond ‘m op de Duitse versie van Marktplaats, Kleinanzeigen. Dit is een van de meest gebruikte apps op mijn telefoon om mooie vintage pareltjes te vinden. In een ietwat vreemde kelderruimte kregen we ‘m voor een lief bedrag mee en namen we ook nog een zeer, zeer toffe plafondlamp mee (deze komt in een andere versie van Vintage Friday voorbij). En hij past als gegoten!

blackbirdsblossom-vintage-friday-01-yellow-vintage-lamp-4

blackbirdsblossom-vintage-friday-01-yellow-vintage-lamp-2

blackbirdsblossom-vintage-friday-01-yellow-vintage-lamp-1

Ben jij ook zo’n fan van vintage woonaccessoires?

Leave a Comment

Comments (20)

 1. Superleuk lampje! Ik bedenk me nu dat ik zelf heel weinig gele spullen in huis heb. Of überhaupt kleur, haha. Ik ben wat dat betreft best wel voorzichtig (of saai), want ook mijn kleren zijn vaak heel erg neutraal (zwart-wit haha). Maar ik vind dit tof! Zo laat je zien dat het echt wel leuk kan zijn om een beetje kleur in je huis te hebben en dat het niet eng hoeft te zijn.

  1. Ja echt, met accessoires kan je zo gemakkelijk wat extra kleur in huis brengen. Nou hebben wij ook muren volledig in kleur maar zo extreem hoeft ’t natuurlijk niet ;)

 2. Geel is zo leuk! Het is écht een blije kleur. Ik was vroeger helemaal gek van geel, dus heb nu een beetje een overdosis aan geel. Nog steeds, ja!

  1. Hahaha goed zo! Nooit te veel geel! Ik wilde zooo graag een gele muur maar met de kleuren van onze vloer (die in elke kamer anders is, handig…) matcht t voor geen meter :(

 3. Volgens mij is geel aan een echte opmars bezig. Je ziet het terug meer en meer en als het in de vorm is van jouw tof lampje is dat natuurlijk een fijne trend!

  1. Ja volgens mij ook! Nou is het volgens mij wel meer okergeel maar dat is ook te prachtig, heb er ook echt een zwak voor :)

 4. Wat een toffe rubriek Eva! Jij bent voor mij echt een voorbeeld op vintagegebied want jij vist altijd overal de leukste items vandaan. Ik moet echt eens bij je in de leer! Of om te beginnen misschien die Kleinanzeigen app eens downloaden en een filter instellen op geel want geel is goeeed. Echt een toffe lamp! <3

  1. Aaaah dank je lieve Marjolein! <3
   De app is echt een must have, heb ook veel meer geduld om op de bank te scrollen dan over markten te struinen ;)

 5. Super leuk zo’n nieuwe rubriek! Ik ben ook echt gek op vintage/tweedehands spulletjes. Ik heb deze week een klein krukje gescoord en ik ben er helemaal weg. Wat een plezier kan je van zulke kleine dingen hebben. Ik vind het gele lampje ook echt geweldig! Ik ben ook echt weg van geel, het zo heerlijk vrolijk.

 6. Leuk lieverd deze nieuwe rubriek.
  50 jaar geleden had ik zo’n zelfde lampje, maar dan in het rood op m’n bureautje staan.

 7. Oohhh heel leuk! Ik houd ook enorm van ‘vintage’ (of in mijn geval kringloopvondsten haha) spullen, deze lamp is echt te gek! Leuk ook die plantjes :) Heb die op je bureau staat vorige week met moeite niet meegenomen naar huis haha.

  1. Aah dank je! :D Super leuk om te horen!
   En die plant, geweldig he? Hij doet het ook zo goed, er komt nog niks nieuws bij maar hij is al een jaar going strong :)

 8. Wat een ge-wel-dige lamp! Ik ben dol op vintage dingen alleen vriendlief helaas iets minder, haha. Geel zou hier ook nog wel goed staan, het staat zo vrolijk.

  1. Ik ben ook wel blij dat ‘de mijne’ (haha) het ook steeds meer kan waarderen, misschien ook omdat hij de alternatieven sowieso niks vindt dus een goede middenweg? ;) Hij accepteert het in ieder geval meestal wel als ik weer iets opgeduikeld heb, dat scheelt! :D

Scroll Up