Polen heeft mijn hart gestolen. De grauwe dorpen, mooie landschappen, ruwe omgeving en sierlijke pastelkleurige dorpspleinen, het zijn eigenschappen die het land zo veelzijdig, zo mooi en guur tegelijkertijd maken, een combinatie die ik graag zie. Elke kans om de Duitse grens naar Polen over te gaan, grijp ik met beide handen aan. Zo ook het laatste weekend van maart dat we in Janowice Wielkie doorbrachten, een klein dorp op drie uur rijden van Berlijn.

Ik weet niet of je het al een traditie mag noemen als het slechts twee keer is voorgevallen, maar met het voornemen dat het in de toekomst nog vaker gebeurt, neem ik alvast die luxe en noem ik het maar zo. De groeiende traditie is namelijk dat we rondom 20 maart naar Polen gaan met een groep vrienden. Een aantal verjaardagen valt rond die datum en is dus perfect te combineren in het oh-zo mooie huis Domstolat, in dorp Janowice Wielkie.

Dit jaar vertrokken we met z’n zevenen (waarvan twee uit Amsterdam en vijf uit Berlijn) naar Polen. De sneeuw dwarrelde naar beneden, de kachel maakte overuren en de bagels voor ontbijt waren niet aan te slepen. Het werden vijf dagen gevuld met lekker eten, slingers, taart, wandelingen en veel spelletjes.

Ik kan nog alinea’s schrijven over de wandeling die we gemaakt hebben, de trip naar Jelenia Gora, hoe Scot over de bergen sneeuw raasde en het prachtige huis, maar voor nu voldoen de foto’s, die blogs komen snel!

Polen platteland

Polen platteland

Polen platteland

Polen platteland

Polen platteland

Polen platteland

Polen platteland

Polen platteland

Share: