Travel & hotspots

10 x Wroclaw in beeld

Het kriebelde ineens. De feestdagen waren we in Berlijn gebleven, in november waren we nog in Nederland maar dan ben je alles behalve met z’n tweeën en de vakantie daarvoor was China met een flinke groep mensen. Het was tijd om weer even samen weg te gaan. Op een willekeurige zaterdag in januari hakten we die knoop door, de volgende vrijdag haalden we onze huurauto op en reden we naar Wroclaw.

De enige twee eisen die we stelden aan de locatie voor dat weekend was dat je er lekker moest eten én het niet langer dan drie uur rijden buiten Berlijn moest zijn. Omdat we allebei al erg graag een keer naar Polen wilden, besloten we naar Wroclaw te gaan. Als we het internet moesten geloven, de perfecte plek voor 2 of 3 dagen slenteren, biertjes (en wodka) drinken en lekker eten. Perfect.

En dat was het. De straten waren gevuld met kabouters, de huizen waren kleurrijk zoals ik me Curacao voorstel, de wind was koud en de wodka was verwarmend. Pools eten bleek nóg beter dan ik dacht en de combinatie van oud en nieuw in het straatbeeld, maakt het voor mij een stad om zeker nog eens naar terug te gaan.

Ik vertel de verhalen nog eens, over de keer dat we in een binnenhofje opgesloten waren achter een ijzeren hek, over het steegje met alleen maar neon-verlichting en de eerste avond in een Pools restaurant met Poolse feestelijkheden. Eerst is het tijd voor de foto’s.

Ben jij al eens in Polen geweest?

Leave a Comment

Comments (12)

  1. Waaauwie, al die kleuren <3. Zo pretty! Ziet er echt heel gezellig uit. Mooie foto's! Ik had dus echt nog nooit van deze plek gehoord, super leuke tip!

    1. Gaaf he? Volgens mij heeft Polen wel meer van die on-ontdekte pareltjes, ik zal snel op ontdekkingsreis voor jullie ;)

    1. Aah Marlous, super lief <3 Ik probeer mezelf aan te leren steeds meer vanuit een foto-blik steden te bekijken, fijn dat het blijkbaar z'n vruchten afwerpt!

    1. Oh doen hoor, het is zó fotogeniek! Onderweg ook de meest prachtige plaatsen gezien, geweldig als je rustig de tijd hebt om te stoppen en een beetje op ontdekkingsreis te gaan. Zo’n roadtrip lijkt me ook wel heel cool!

  2. Wat tof dit! En lekker spontaan ook. Ik wil ook nog eens een keer naar Polen gaan. Heb begrepen dat het eten daar enorm goedkoop is? Klinkt perfect voor mij, haha. En helemaal met van die mooie (kleurrijke) huisjes! Ben benieuwd naar meer :D

Scroll Up