Wie mij volgt op Instagram of Twitter, heeft waarschijnlijk wel meegekregen dat ik dit weekend ontvoerd werd door Joppe. Plaats van bestemming? Sächsische Schweiz! Dit natuurgebied stond al erg lang op mijn verlanglijstje en de winter bleek de perfecte periode om het te bezoeken. De dwarrelende sneeuw maakte het al ontzettend fotogenieke gebied, nog mooier en intenser, mijn camera week dan ook niet van mijn zijde dit weekend.

Sächsische Schweiz

Sächsische Schweiz

Ontvoering?

Mocht je me niet volgen op Twitter of Instagram, wil ik je het verhaal achter dit weekend weg, zeker niet onthouden (al was het maar omdat ik er zelf zo hysterisch enthousiast over ben!). 

Vrijdagochtend kreeg ik een mailtje van Joppe: een checklist om in te pakken én de mededeling dat ik om 5 uur ’s middags klaar moest staan. Ik lag nog in bed maar was in één keer wakker. Mijn harde, zenuwachtige lach maakte ook Scot wakker en ik wist even niet waar ik het zoeken moest. Ik besloot te doen wat van me gevraagd werd, terwijl ik steeds zenuwachtiger werd met de naderende deadline.

Om stipt 5 uur stapte Joppe ons huis binnen en nam Scot en mij mee naar de auto. Halverwege de route stond Dresden op de borden en er begon een klein belletje te rinkelen. Na een ondervraging waar Sherlock een putje aan zou zuigen, wist ik het zeker: we gingen naar het Sächsische Schweiz! Dit prachtige natuurgebied ligt op slechts 2,5 uur rijden van Berlijn en was mijn droombestemming voor een weekendje weg. Slenteren door de hoge bomen, de rotsachtige bergen klimmen en uitgebreid eten in de typisch Duitse Gaststätten, zo moet een weekend zijn! En zo werd dit weekend ook helemaal. Lange routes wandelen met Scottie, biertjes drinken met een warm, rozig gezicht van de snijdende kou en ’s avonds in ons appartementje samen chillen en een boekje lezen, per-fect!

Sächsische Schweiz visit germany

Sächsische Schweiz travel

Sächsische Schweiz weekendje weg

Sächsische Schweiz travel Duitsland

Sächsische Schweiz

Het Sächsische Schweiz is een groot nationaal park dat net onder Dresden in Duitsland begint en de Tsjechische grens oversteekt. Dit gebied is voornamelijk bekend dankzij de imposante, grijze rotsformaties, de Bastei-brug en Vesting Königstein.

Vroeger had ik je wat aangedaan als je me had ontvoerd naar een natuurgebied, maar sinds we in Berlijn wonen en Scot er is, kan ik het steeds meer waarderen. De rust en het groen om je heen, even geen herrie en eindelijk een écht donkere sterrenhemel ’s nachts, het is een aangename afwisseling van de drukke stad waar ik zo graag woon.

Sächsische Schweiz travel tip

Sächsische Schweiz trips

Sächsische Schweiz natuur Duitsland

Sächsische Schweiz natuurgebied

Sächsische Schweiz Duitsland

Fotodagboek Sachsische Schweiz
Fotodagboek Sachsische Schweiz
Pictures Sachsische Schweiz
Share: