Wie mij volgt op Instagram of Twitter, heeft waarschijnlijk wel meegekregen dat ik dit weekend ontvoerd werd door Joppe. Plaats van bestemming? Sächsische Schweiz! Dit natuurgebied stond al erg lang op mijn verlanglijstje en de winter bleek de perfecte periode om het te bezoeken. De dwarrelende sneeuw maakte het al ontzettend fotogenieke gebied, nog mooier en intenser, mijn camera week dan ook niet van mijn zijde dit weekend.

Jump to the English post

Sächsische Schweiz

Sächsische Schweiz

Ontvoering?

Mocht je me niet volgen op Twitter of Instagram, wil ik je het verhaal achter dit weekend weg, zeker niet onthouden (al was het maar omdat ik er zelf zo hysterisch enthousiast over ben!). 

Vrijdagochtend kreeg ik een mailtje van Joppe: een checklist om in te pakken én de mededeling dat ik om 5 uur ’s middags klaar moest staan. Ik lag nog in bed maar was in één keer wakker. Mijn harde, zenuwachtige lach maakte ook Scot wakker en ik wist even niet waar ik het zoeken moest. Ik besloot te doen wat van me gevraagd werd, terwijl ik steeds zenuwachtiger werd met de naderende deadline.

Om stipt 5 uur stapte Joppe ons huis binnen en nam Scot en mij mee naar de auto. Halverwege de route stond Dresden op de borden en er begon een klein belletje te rinkelen. Na een ondervraging waar Sherlock een putje aan zou zuigen, wist ik het zeker: we gingen naar het Sächsische Schweiz! Dit prachtige natuurgebied ligt op slechts 2,5 uur rijden van Berlijn en was mijn droombestemming voor een weekendje weg. Slenteren door de hoge bomen, de rotsachtige bergen klimmen en uitgebreid eten in de typisch Duitse Gaststätten, zo moet een weekend zijn! En zo werd dit weekend ook helemaal. Lange routes wandelen met Scottie, biertjes drinken met een warm, rozig gezicht van de snijdende kou en ’s avonds in ons appartementje samen chillen en een boekje lezen, per-fect!

Sächsische Schweiz visit germany

Sächsische Schweiz travel

Sächsische Schweiz weekendje weg

Sächsische Schweiz travel Duitsland

Sächsische Schweiz

Het Sächsische Schweiz is een groot nationaal park dat net onder Dresden in Duitsland begint en de Tsjechische grens oversteekt. Dit gebied is voornamelijk bekend dankzij de imposante, grijze rotsformaties, de Bastei-brug en Vesting Königstein.

Vroeger had ik je wat aangedaan als je me had ontvoerd naar een natuurgebied, maar sinds we in Berlijn wonen en Scot er is, kan ik het steeds meer waarderen. De rust en het groen om je heen, even geen herrie en eindelijk een écht donkere sterrenhemel ’s nachts, het is een aangename afwisseling van de drukke stad waar ik zo graag woon.

Sächsische Schweiz travel tip

Sächsische Schweiz trips

Sächsische Schweiz natuur Duitsland

ENGLISH

Maybe you’ve seen some snapshots on Twitter or Instagram already, but this weekend I was abducted by Joppe. As a total surprise he took me to the Sächsische Schweiz! This national park was on top of my Germany-wishlist for a long time and to be taken there during wintertime seemed the perfect moment. The falling snow made the impressive mountains even more extraordinary and my camera was my best travelbuddy this weekend. Please join me while I take you along.

Sächsische Schweiz

The Sächsische Schweiz is a big national park that starts just below Dresden and crosses the border with the Czech republic. It is mostly known thanks to its imposing, grey rock formations, the Bastei-bridge and Fort Köningstein.

To be honest: a couple of years ago I’d have murdered someone who took my to a national park by surprise. But ever since we live in Berlin and we have our friend Scot, I seem to enjoy it more and more. The peace and green around you, for once no noises and finally a real dark, star-filled night sky, it’s a nice variety to the busy city life I love so much.

Sächsische Schweiz natuurgebied

Sächsische Schweiz Duitsland[:]

Fotodagboek Sachsische Schweiz
Fotodagboek Sachsische Schweiz
Pictures Sachsische Schweiz
Share: