Het drukste weekend van het voorjaar bracht ons veel stress maar ook een ontzettend fijne trip naar Praag. Eindelijk leerde ik de stad op een andere manier kennen, weg van alle grote bezienswaardigheden en gevuld met leuke café’s, fijne restaurants en prachtige vergezichten.

Zoals je al kon lezen in mijn vorige blogpost, was het tussen Praag en mij niet direct liefde op het eerste gezicht. Toen vrienden uit Arnhem ons vroegen om hen in Praag te treffen, twijfelde ik dan ook een beetje, de stad die voelde als toeristisch doolhof, trok me niet bepaald. Maar de reistijd vanuit Berlijn gaf me het laatste zetje om toch te gaan en we boekten een appartement om tijdens het laatste weekend van april in de auto naar Praag te stappen.

Dat hierboven genoemde appartement werd last minute (en dan bedoel ik echt een half uur voor ons vertrek) geannuleerd en aangezien wij niet de enigen waren die tijdens dit drukke feestweekend naar Praag trokken, volgde een paar uur stressen om nieuw onderkomen te vinden. Toen ik moeizaam de woorden “Ik geef het op, we blijven wel thuis” uitsprak, vond Joppe magisch het Botel waar net een aantal kamers vrijgekomen was, feest!

Ons Praagse onderkomen. Het klinkt misschien wat vreemd en über-toeristisch om hier te slapen, maar ik kan het écht écht aanraden. De ligging was perfect en de kamers niet duur. #nospon maar oprecht enthousiasme.

Enthousiast was ik ook door dit ontbijt. Zoete ontbijtjes zijn niet helemaal mijn ding, ik ontbijt liever met verse toast en een plakje kaas dan een uitgebreide wafel maar deze bij La Bottega Linka moest ik echt proberen. En het was zó lekker dat we de volgende dag weer terug zijn gegaan en ik stiekem weer precies hetzelfde bestelde. Normaal zou ik dat zonde hebben gevonden maar ik kon het de hele eerste dag nergens anders over hebben, dus moest ik de volgende dag weer terug voor een tweede sessie. En ook nu loopt het water me weer in de mond, alleen hiervoor zou ik elk weekend even naar Praag rijden.

Kleurrijke straten zijn toch wel mijn favoriet

Het was een warm weekend dus op de Moldau stikte het van de bootjes en waterfietsen.

Poseren voor het drukste en meest toeristische stukje muur van Praag: de Lennon Wall.

Schattige oude trams rijden door de hele stad

Hunk

Ongemakkelijk poseren voor een bloemenstruik met mijn bloemetjesjurk en roze haren

Het uitzicht vanuit onze lievelingsbiergarten (waarvoor we zelfs nog een dag extra verbleven omdat we het zo naar ons zin hadden). Zie je ons botel liggen?

En die gekke toren die boven de woningen uittorent? Dat is de Praagse televisietoren, gelegen in het zuidoosten van de stad. Aan dit futuristische bouwwerk waren eerder tien babies bevestigd, een kunstwerk van de Tsjechische beeldhouwer David Černý. De babies zijn nu kort voor onderhoud weggehaald, iets waar we natuurlijk pas achter kwamen toen we na een flinke wandeling onder de toren stonden en ze in geen velden of wegen te bekennen waren.

Het gebrek aan babies leverde ons wel dit plaatje op. Park Rieger ligt op loopafstand van de televisietoren en heeft meerdere café’s en een grote biergarten waar je ook een fijne middag kunt doorbrengen.

Ben jij al eens in Praag geweest?

Zouden jullie het leuk vinden als ik mijn lievelingsplekken van de stad hier nog deel? Mochten jullie nog toekomstige bezoekjes op de planning hebben, bijvoorbeeld…

Zomers weekend in Praag
Share: