Chinese straten zijn geweldig. Chína is geweldig. Ik had geen idee dat het land zo te gek was en ik ben helemaal verliefd. Verliefd op de drukte, de beklemmende hitte, het eten (oh mijn god het eten), de mensen en de ontelbaar verschillende kanten van de landschappen die langs je heen razen als je in de trein van stad naar stad reist.

Na de post over Beijing ben ik al weken (eeh grapje… maanden) aan het spelen hoe ik de China-avonturen zou vertellen. Wat hebben jullie nou aan de mooie momenten die we hadden in Shanghai? Het zien van de bruiloft of waar we lekker gegeten hebben? Maar de foto’s wil ik zó graag delen. Geïnspireerd door Mylene besloot ik het gewoon op deze manier te doen: een fotoblog met mijn lievelingsfoto’s, stad voor stad.

De meest bijzondere locatie die we bezochten in China was een klein dorp in de provincie Yingtan. Hier vond ook de bruiloft plaats en waren we een aantal dagen voor en na die tijd. Ik was een beetje bang dat het onzin zou zijn om meerdere dagen in een dorpje te verblijven als er ook zó veel geweldige steden te bezoeken zijn. Maar mijn mond viel open toen we er eenmaal waren. De mensen, zo verrast om Europeanen te zien, de kleine winkeltjes en werkplaatsen, de verlaten school en (nogmaals) dat eten.. Ik wilde echt niet meer weg! Als ik de foto’s zie, krijg ik keer op keer een gevoel van heimwee. Heimwee naar een plek waar ik vorig jaar zomer slechts vijf of zes dagen was. Het is raar maar ik hoop echt weer terug te gaan.

China: Travel China Yingtan

China: Travel China Yingtan

China: Travel China Yingtan

China: Travel China Yingtan

China: Travel China Yingtan

China: Straatfotografie Yingtan

China: Straatfotografie Yingtan

China: Straatfotografie Yingtan

China: Straatfotografie Yingtan

China: Straatfotografie Yingtan

China: Straatfotografie Yingtan[:]

Share: