Kort nadat we Scot adopteerden, merkten we dat hij groot fan is van de wind. De zondagen op Tempelhof stak hij parmantig zijn neus in de lucht terwijl zijn oren mee wapperden met de wind als die van de hond in Neverending Story. Meer reden hadden we niet nodig om een weekend aan het strand te boeken. En als je woont in Berlijn en smacht naar een weekend strand, eindig je (bijna) automatisch op Rügen. En dat is niet zonder reden.

Iedereen weet wel dat een weekend aan zee niet alleen is voorbehouden aan de zomer. Winterse dagen zijn net zo fijn om op het strand door te brengen. De wind waait je zorgen weg, de warme chocolademelk smaakt nét iets lekkerder na een lange wandeling en je hoeft niet over de handdoeken heen te springen als bij een gymnastiekles op de basisschool.

Rügen

Rügen is een eiland in het noorden van Duitsland, gelegen in de Oostzee. Vanaf Berlijn rijd je in 3,5 uur naar Sellin, een van de grotere plaatsjes (het blijft eerlijk gezegd een klein dorp) op het eiland. Rügen staat vooral bekend om de indrukwekkende krijtrotsen in het noord-oosten en Prora, het grote vakantiecomplex van Hitler. Beide bezienswaardigheden zijn op hun eigen manier erg indrukwekkend en maken een bezoek aan Rügen de trip meer dan waard.

Met een hond op reis

Maar eigenlijk was voor ons het weekend vooral erg indrukwekkend omdat het ons eerste tripje met Scot was. Op het begin was het nog wat onwennig, halverwege de heenreis zijn we zelfs gestopt om te checken of hij wel écht in de auto zat, hij was zo stil dat we er niks van merkten dat hij mee was. En ook met zijn spullen namen we better safe than sorry erg letterlijk en hadden we niet alleen een overdaad aan eten voor hem mee maar ook een te veel aan dekens en speeltjes.

Scottie deed het allemaal niks, hij keek niet om naar zijn warme dekentje of speeltjes, de wind was het belangrijkste. Rennen over het strand en vervolgens uitgeput aan onze voeten liggen bij het avondeten.

Een weekend op het Duitse eiland Rugen
Share: