Wist je dat je de meest prachtige street art in Sofia kunt vinden? In het centrum kan je natuurlijk al de nodige kunstwerken treffen maar in het noordoosten vind je in de ietwat troosteloze wijk Hazdhi Dimitar deze meestwerken. De wijk, gevuld met grote sfeerloze flatgebouwen, is in 2011 voor het eerst onder handen genomen tijdens het Urban Creature Festival. Veel bekende internationale maar ook lokale artiesten hebben de betonblokken opgevrolijkt met hun creaties.

In mijn eerste blogpost over Sofia heb je misschien al een foto voorbij zien komen van de kunst die de straten siert, maar dat was nog lang niet alles! De mooiste moest ik natuurlijk bewaren voor een aparte blogpost en kan ik hierbij met je

Op de kaart van Urban Creatures kan je alle street art in Sofia vinden die in het kader van het festival zijn gemaakt. Je kunt de wijk gemakkelijk te voet bereiken maar er gaan ook genoeg bussen die kant op. Er wordt trouwens nog steeds nieuwe kunst aangebracht tijdens het jaarlijks terugkerende Urban Creature Festival.

Street art in Sofia

Street art in Sofia travel tips

Street art in Sofia travel

Street art Sofia

Sofia street art

Share: