Ineens stonden we buiten. Warm. Zonnig. Mijn gezicht ging van vermoeid naar ontzettend blij en gelukkig. We waren er. Stapten net het station van Baixa-Chiado uit en waren tevreden dat deze wijk ons thuis zou zijn voor de komende week.

Jump to the English post

Lissabon stond al lang op mijn verlanglijstje en het voldeed aan alle verwachtingen en meer. Avonden waren gevuld met lekker eten, de dagen met rustig slenteren door delen van de stad, genieten van alles wat om ons heen te zien was en van de warme zon. Niks moest en alles kon. Een vakantie zoals ik ze graag heb, veel zien maar wel in een tempo waarbij je de rust neemt om even niks te doen. Om even aan de waterkant te zitten en te luisteren naar de zee, naar de meeuwen en het getoeter van de veerboot, om uren in een restaurant te drinken van de lekkerste wijnen met hapje na hapje op tafel en vooral om me onder te dompelen in de cultuur en het leven dáár.

Dat het dáár deze vakantie Lissabon was, is een klein cadeautje geweest.

Alvast een paar snapshots, de langere posts met verhalen, tips en fijne hotspots komen snel.

lisbon-tips-blackbirdsblossom-02

lisbon-tips-blackbirdsblossom-03

lisbon-tips-blackbirdsblossom-04

lisbon-tips-blackbirdsblossom-05

lisbon-tips-blackbirdsblossom-06

ENGLISH

In a matter of time we were there. Outside. In the sun. My mood quickly changed from tired and annoyed to happy. We’ve arrived!

Lisbon has been a longtime travel-wish for me and it exceeded all expectations. The evenings were filled with good food, days spend by walking around, quietly and slowly enjoying everything around us. Everything was possible and free and nothing had to be done. A holiday as I like them, seeing a lot but in a tempo that give you space and time to relax and breathe. Time to spend hours in a restaurant, drinking the finest wines and ordering bite after bite.

This holiday, our week in Lisbon, feels a small gift. A gift I gladly share with you.

lisbon-tips-blackbirdsblossom-07

lisbon-tips-blackbirdsblossom-08

lisbon-tips-blackbirdsblossom-09

Share: