[:nl]Ik had altijd een vrij duidelijke mening over Rotterdam: lawaaierig, winderig, sfeerloos, kaal en saai. Ha! Had ik het even mis! Rotterdam is veel meer dan enkel de koopgoot waar ik vroeger met mijn moeder nog wel eens doorheen struinde (ooh die Chill Out!-vestiging was echt m’n lievelings). Vorige week was ik er voor het eerst in jaren weer eens en wat is het anders dan ik me kan herinneren! Veel levendiger en vol met hotspots.

Samen met Megin bezocht ik er vier. In deze post lees je over de eerste twee: koffie bij Lebkov en Rotterdams schoon bij Groos.

rotterdam-hotspots-lebkov-en-groos-08

Dat mijn werk leuk is, hoef ik niet meer te vertellen toch? Een ontzettend prettige bijkomstigheid is dat ik ook nog regelmatig zeer toffe mensen leer kennen en Megin is daar eentje van. Tijdens mijn zoektocht naar een fotograaf die last minute een concert kon schieten, werd ze me aangeraden door een collega. Die opdracht heeft ze toen niet gedaan maar heb haar nog regelmatig daarna naar shows gestuurd wat de meest gave foto’s opleverde. Om trouwens nog maar te zwijgen over haar andere werk! My my, echt prachtbeelden!

Maar Rotterdam dus! De plek van onze zeer geslaagde date en het allerbeste? Ze wilde met liefde foto’s maken voor mijn blog.

Hotspot no.1: Lebkov
Lebkov is de perfecte start als je met de trein naar Rotterdam komt. Deze koffiebar, met ook broodjes en zoets, ligt direct naast het station, ideaal dus als je moet wachten op de trein of net aankomt en geen zin hebt in Kiosk- of Starbucks-koffie. De inrichting doet wellicht wat aan als een stationsrestauratie (ergens ook wel logisch) maar dat geeft toch een prettige sfeer aan de zaak. En de koffie? Onwijs lekker!

Lebkov
Stationsplein 50, Rotterdam
http://www.lebkov.nl

rotterdam-hotspots-lebkov-en-groos-03

rotterdam-hotspots-lebkov-en-groos-04

Hotspot no.2: GROOS
Tijdens het zoeken van bijzondere plekken om te bezoeken in Rotterdam kwamen we verrassend weinig winkels tegen. Met het idee ‘We kunnen toch moeilijk de hele dag alleen maar broodjes en taart eten?’, heb ik toch maar wat shops opgezocht. Groos was er daar eentje van. Uiteindelijk was dat ook de enige die we bezochten maar wat een plaatje!

Groos is een vorig jaar geopende conceptstore met al het moois dat Rotterdam te bieden heeft. Ze verkopen enkel artikelen gemaakt en gedesigned door Rotterdammers. Ontzettend gaaf, want local: yay! De items worden met veel zorg uitgezocht en uitgestald en het is bijna onmogelijk om niet bij elke stap te denken ‘WANTTT!’

Groos
Schiekade 203, Rotterdam
http://groosrotterdam.nl/

rotterdam-hotspots-lebkov-en-groos-02

rotterdam-hotspots-lebkov-en-groos-06

rotterdam-hotspots-lebkov-en-groos-07

rotterdam-hotspots-lebkov-en-groos-05

Ik heb tot het moment van schrijven (half één ’s nachts) getwijfeld of ik mijn hotspots in één blog zou plaatsen of los. Ik was voor een grote, en toen zag ik de foto’s. Te mooi om ze niet allemaal te delen en kiezen kon ik echt niet. En dus komt snel de tweede editie met de Koekela en The Tea Lab. Oftewel: het vreetfestijn van Megin en Eva.[:]

Share: