Food

Recept: Flammkuchen met bacon en ui

Mijn eerste flammkuch, ik weet het nog zo goed, was in het park in Boedapest. Alles is perfect in Boedapest en die flammkuch dus ook. Gelukkig zijn ze er hier in Duitsland ook niet vies van en weet ik sinds kort ook hoe ik ze zelf kan maken.

Ingrediënten voor 2 flammkuchen

Deeg
100 ml water
350 gram bloem
3 eetlepels olijfolie
1 eigeel
Snufje zout

Beleg
2 uien
150 gram bacon of spekblokjes
125 gram zure room
125 gram creme fraiche

Stappenplan

Meng alle ingrediënten voor het deeg goed en kneed het tot een soepel deeg zonder klontjes. Is het nog iets te plakkerig? Voeg dan nog wat bloem toe, is het te droog en kruimelig dan is wat extra water nodig.

Verpak het in vershoudfolie en leg het ongeveer een half uur in de koelkast. Ondertussen kan je de creme fraiche met de zure room mengen en de uien in ringen snijden. Laat de oven voorverwarmen op 180 graden.

Deel je deegbal door tweeën en rol ze allebei dunnetjes uit. Leg ze op de bakplaat en beleg met eerst het roommengsel en verdeel vervolgens de uien en het spek erover.

Bak in 30 minuten af. Guten appetit!

Voor lieve alle vegas: die bacon is natuurlijk totaal optioneel, kies bijvoorbeeld voor beleg met geitenkaas en tomaatjes of anders lekkers!

Leave a Comment

Comments (28)

    1. Hahaha kan je je indenken dat deze foto’s maken best nog even duurde en ik vanaf de bank alleen maar “Opschieten!” hoorde ;)

    1. Ik zou ze denk ik het liefste in plaats van pizza willen eten, ook erg lekker hoor maar er gaat eigenlijk niks boven deze versie!

  1. Ik deel je liefde voor Flammkuchen absoluut. Damn, bij het zien van de foto’s krijg er gelijk honger van! En het recept klinkt eigenlijk heel simpel, klopt dat? Misschien dat ik het vanavond ga maken. Ik wil het NU! :D

    1. Het is zó simpel Marjolein! Echt easy peasy! Wil nog een keer gaan uitproberen met verschillende soorten beleg, volgens mij is wat zoeter ook té lekker :)

  2. Flammkuchen is zo heerlijk! Natuurlijk is het lekkerder uit een Duits restaurant (alles is beter in Duitsland :P) maar ik ga dit zeker eens maken. Bedankt voor het delen van het recept! :)

Scroll Up