Food

Recept: Lemon Bars

U vraagt, wij draaien. Of nouja.. ik draai weer een nieuwe lichting Lemon Bars in elkaar. Ik heb deze heerlijke frisse lemon bars al zo vaak gemaakt maar telkens waren ze goed en wel op voordat ik foto’s kon maken. En dat kon ook niet anders want vooral tijdens brunches of verjaardagen zijn deze door de combinatie zoet en zuur een perfecte traktatie!

Ingrediënten

Voor de bodem
100 gram suiker
260 gram bloem
250 gram boter

Voor de citroenlaag
300 gram suiker
30 gram bloem
4 eieren
2 citroenen (samen goed voor ongeveer 160 ml sap)

Lemon-Bars-Recept-EvainBerlin

Stap voor stap lemon bars

Het maken van de lemon bars is bizar gemakkelijk. Kneed alle ingrediënten voor de bodem samen, het helpt als je de boter alvast in kleine stukjes snijdt. Leg een velletje bakpapier in een lage bakvorm, je hebt genoeg ingrediënten voor een bakvorm van 33×23 maar die van mij is wat groter en maak ik ‘kleiner’ door op te vullen met aluminiumfolie.
Druk de bodem stevig aan in je bakvorm en bak dit in 20 minuten af op 180 graden.

Maak ondertussen de citroenlaag. Begin door de citroenen af te wassen en de schil te raspen. Doe de rasp in een grote schaal en doe hier de bloem, suiker, eieren en het citroensap bij en roer dit door. Laat dit mengsel even rusten terwijl de bodem in de oven staat. Giet het daarna over de bodem heen als deze bruin is geworden. Bak alles nog zo’n 25 minuten af op 180 graden.

Om te checken of hij gaar is, kan je de welbekende satéprikker erin steken. Er blijft echter altijd een klein beetje kleven, dus wees daar niet te streng op. Hij wordt ook nog wat steviger als je hem af laat koelen.

Zorg dat hij goed afgekoeld is voordat je gaat opdienen en bestrooi met een beetje poedersuiker voor wat extra fancy-effect.

Enjoy!

Leave a Comment

Comments (17)

  1. Ooooh, dit wil ik! Ik krijg hier serieus honger van (heb ook nog geen ontbijt gehad, oeps, misschien heeft het daar ook iets mee te maken). Ziet er zó goed uit!

Scroll Up