HOERA! En ja, ik had best een betere binnenkomer willen verzinnen maar veel verder dan dat kom ik vandaag niet. Of nouja.. HOERA en ‘HEMEL dit is de beste taart ooit!’ En dus een kleine update vanaf mijn verjaardagsdag over mijn overheerlijke taart! HOERA!

27. Zevenentwintig. Ik weet niet hoor, maar het voelt nogal onwerkelijk. Niet oud, niet midlife-crisis-drama-leeftijd maar gewoon raar. Ik hoor het mijn moeder zo zeggen “Ach, ik weet nog wel toen je nog een klein meisje was”, nouja.. zo voel ik me de hele dag al ongeveer. Maar gelukkig was daar taart. Wellicht zelfs de beste taart die ik ooit gemaakt heb! Al zeg ik dat over elke taart die ik maak dus dit mag je wel met een korreltje deeg nemen.

recipe-crumble-cheesecake-forest-fruit-2

Cheesecake met bosvruchten en crumble

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 12 stukjes
Auteur Eva

Ingrediënten

Bodem

 • 250 gr boter
 • Snufje zout
 • 260 gr bloem
 • 30 gr bruine suiker

Vulling

 • 340 gr roomkaas
 • 120 ml sour cream
 • 100 gr suiker
 • 2 eieren
 • Vanille
 • 2 doosjes diepvries bosvruchten ontdooid
 • Beetje bloem
 • Beetje maizena

Crumble

 • 125 gr boter
 • 125 gr bloem
 • 50 gr suiker
 • Snufje zout

Instructies

Bodem

 • Doe alle ingrediënten van de bodem bij elkaar in een kom en kneed daar een deeg van. 
 • Vet een springvorm in en druk de bodem stevig aan. 
  Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de bodem hier ongeveer 20 minuten in totdat hij goudbruin is.

Vulling

 • Klop de roomkaas en sour cream samen.
 • Voeg de suiker, vanille en één ei toe en klop weer totdat alle klontjes eruit zijn. Klop daarna ook het laatste ei er doorheen en zet dit even aan de kant.
 • In een andere kom doe je alle ontdooide bosvruchten en strooi hier wat suiker en bloem overheen. Schep dit om en zet het aan de kant.
 • Als de 20 minuten voorbij zijn haal je de bodem uit de oven. Giet de vulling over de bodem heen en leg hier vervolgens de bosvruchten in. 

Crumble

 • De crumble maak je op dezelfde manier als je bodem: alles bij elkaar in een kom en kneden totdat er een crumble ontstaat. Niet snoepen tussendoor, gegarandeerd buikpijn! En ik kan het weten ;)
 • Verdeel de crumble over de taart en zet de taart nog ruim 40-45 minuten in de oven.

recipe-crumble-cheesecake-forest-fruit-3

Share: