Je hebt echt een gigantische boodschappentas aan ingrediënten nodig maar deze blauwe bessen crumble cheesecake is het echt meer dan waard! Serveer hem net uit de koelkast en het is echt genieten. Je kan de blauwe bessen uiteraard verwisselen door ander fruit, denk bijvoorbeeld aan frambozen of aardbeien.

Ingrediënten

Bodem:
Pak biscuitjes
45 gram suiker
50 gram boter, gesmolten

Cheescake vulling:
340 gram roomkaas
120 ml sour cream
100 gram suiker
2 eieren
Beetje zout
Half zakje vanillesuiker

Blauwe bessen vulling:
30 gram suiker
30 gram bloem
Sap van 1 limoen
2 bakjes blauwe bessen, afgespoeld en gedroogd

Crumble topping:
130 gram bloem
50 gram bruine suiker
50 gram suiker
100 gram boter, in stukjes

recipe-blueberry-cheesecake-crumble-2

Bereidingswijze

Eigenlijk, zoals je hierboven bij de ingrediënten ziet, bestaat deze taart uit vier onderdelen. Het makkelijkste is om deze rustig op je gemak stuk voor stuk klaar te maken.

Beginnen bij de bodem:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bedek je taartvorm met bakpapier.
Maak de koekjes klein en doe dit in een kom, voeg de suiker en de gesmolten boter toe en giet het geheel snel over in je taartvorm. Druk alles stevig aan en bak dit vast 10 minuten.

De vulling:
Mix de roomkaas, sour cream en suiker samen totdat je een gladde massa krijgt. Zorg van te voren dat dit op huiskamertemperatuur is. Voeg daarna de vanillesuiker, het zout en eerst het ene en daarna het tweede ei toe.
De blauwe bessen doe je samen met de suiker, bloem en het limoensap in een schaal en meng je goed door elkaar zodat elke bes bedekt is.

Crumble:
Het is het makkelijkste als je dit met je vingers doet. Gooi alle ingrediënten in een kom en zorg dat je alles met elkaar mengt en er een soort kruimels ontstaan.

Giet je roomkaas-mengsel op je, afgekoelde, bodem. Verdeel daar de blauwe bessen over en maak het af met de crumble. Bak de taart ongeveer 40-45 minuten in de oven op 160 graden. Doe tussendoor de oven niet open en laat de taart, als hij klaar is, eerst afkoelen in de oven met de deur open. Verplaats ‘m vervolgens naar het aanrecht en laat hem daar minstens 1,5 uur staan. Zet hem vervolgens nog geruime tijd (het liefste een dag) in de koelkast.

Genieten! Je overheerlijke blauwe bessen crumble cheesecake!

recipe-blueberry-cheesecake-crumble-3

Share: