Zoals jullie misschien wel gewend zijn, heb ik weer een supersimpel recept voor je. Ik leer hoe je stap voor stap deze heerlijke bananen cakejes kan maken. Het klinkt een beetje gek, bananen cake in plaats van bananenbrood, maar trust me: dit recept voor bananen cake doet al je twijfel verdwijnen!

Bananenbrood kent iedereen natuurlijk wel, en eerlijk gezegd, als ik in de supermarkt loop en ik zie de bananen liggen denk ik altijd ‘oh zal ik’. Maar met de lockdown en het niet mogen hebben van veel bezoek, vind ik het toch zonde om een heel bananenbrood af te bakken. Dus heb ik mijn klassieke bananenbrood recept wat aangepast om deze bananen cakes te maken.

Bananen cake

In plaats van een heel bananenbrood, maak je met één keer dit recept 12 cakejes, en dus kan je het recept makkelijk halveren voor 6 cakejes of zelfs maar 3 maken. Van die dingen waarvan je 1,5 jaar geleden nooit had gedacht dat het fijn zou zijn.

Goed, laten we gaan bakken!

Bananen cake

Supersimpele bananen cakejes! Een recept dat je gemakkelijk kan halveren zodat je niet met een half bananenbrood blijft zitten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Porties 12 cakejes

Ingrediënten

 • 114 gram roomboter kamertemperatuur
 • 100 gram rietsuiker
 • 2 eieren
 • 2 tsp kaneel
 • 1 tsp zout
 • 3 tsp bakpoeder
 • 250 gram bloem
 • 4 bananen rijp, dus bruin mag!
 • Handvol pecannoten

Instructies

 • Doe de boter (op kamertemperatuur) en suiker in een kom en mix dit goed. Cream het even door totdat de ingrediënten goed gemixt zijn.
 • Voeg de twee eieren toe en meng deze ook goed. Schraap tussendoor je kom (en mixer) even schoon zodat je niks mist.
 • Pak een kom en zeef hier je bloem, zout, bakpoeder en kaneel in. Dit is een beetje een extra stap maar doe ik altijd wel omdat je het beslag van de bananencake niet wil over bewerken, dus hoe sneller/makkelijker alles gemengd kan worden hoe beter.
 • Prak ondertussen de bananen en snijd de pecannoten in stukjes.
 • Doe je bloemmengsel in je beslagkom en mix dit kort totdat het nét gemengd is, niet te lang doorgaan dus.
 • Voeg daarna de bananen en pecans toe. Deze vouw je met een spatel door je beslag.
 • Vet een muffinblik in. Het volledige recept maakt in totaal 12 cakejes.
  Verdeel het beslag over je blik. Ik doe dit het liefste met een ijsschep omdat je op die manier makkelijk de cakejes evenredig groot maakt zonder ze af te hoeven wegen.
 • Bak alles af in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 25 minuten. Het kan zijn dat ze misschien iets langer nodig hebben, test daarom als de 25 minuten voorbij zijn even met een satéprikker, als deze er nat uitkomt hebben ze nog wat langer nodig.
 • Laat ze even rustig in de vorm afkoelen voordat je ze eruit haalt.

Receptvideos op YouTube

Ja, ben ik weer even hoor! Ik beloof dat ik niet bij élk recept mijn YouTube-kanaal zal pluggen maar nu nog wel eventjes. Dit is namelijk een van de vele recepten die ik voor mijn YouTube-kanaal heb opgenomen als receptvideo, superhandig want dan zie je meteen de stappen en hoe het beslag er uiteindelijk uit moet komen te zien.

Vergeet je dus niet te abonneren om geen recept meer te missen!

Share: