Ik heb zo’n vermoeden dat niemand me gelooft als ik zeg dat ik helemaal niet zo’n chocolade-freak ben, maar ik ben het écht écht niet. Maar deze chocolade cheesecake met Oreo’s maakt zelfs de chocolade-fan in mij wakker. Mijn hemel wat lekker. En het allerbeste? De kom aflikken nadat je de vulling gemaakt hebt, mmmm!

Zoals je misschien wel weet, ik hou van bakken. Van Lemon Meringue tot Vegan Brownies of een fancier Red Velvet Cake, maar de laatste tijd heb ik de kunst van de no-bake cheesecake weer herontdekt. Hoe je zoveel lekkers kan maken door alleen de taart in de koelkast te laten opstijven, is telkens weer een grote verrassing. Maar dankzij de no-bake eigenschap is deze chocolade cheesecake met Oreo’s waarschijnlijk het makkelijkste recept dat je hier zult vinden. Dus snel zelf maken, hij zal echt niet tegenvallen, dat beloof ik je!

Afdrukken
5 van 1 stem

Chocolade Cheesecake met Oreo's

Gang cake, Dessert
Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Auteur Eva

Ingrediënten

 • 300 gr Oreo koekjes
 • 200 gr pure chocolade
 • 100 gr suiker
 • 400 gr cream cheese
 • 200 ml slagroom
 • 150 gr boter

Instructies

 • Gooi eerst de ene helft van de Oreo's door de keukenmachine en daarna de andere helft. Mix ze goed klein.
 • Smelt de boter en roer het door de koekjes heen. 
 • Vet een bakvorm in en druk de Oreo/botermix op de bodem stevig aan met een glas. Zet de bodem in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
 • Klopt de slagroom met de suiker samen stijf. 
 • Pak een kommetje en klop daarin de cream cheese los, voeg het vervolgens toe aan de slagroom en mix het weer even.
 • Smelt de chocolade au-bain marie. Als het gesmolten is, giet je het langzaam bij het mengsel. Doorroeren.
 • Giet je cream cheese-vulling op de bodem en laat je taart opstijven in de koelkast. Een paar uur is opzich voldoende maar een hele nacht is eigenlijk beter.
  Versier 'm voor het opdienen nog met wat stukjes Oreo en genieten! 

Wil je zíen hoe ik het heb gemaakt? Voor de verandering maakte ik weer eens een filmpje. Het is geen daverend succes, dus ik zou niet aanraden om die erbij te houden als je ‘m ooit gaat maken maar ach ;)

Laat je me weten als je ‘m eens maakt? Ben heel erg benieuwd!

Share: