Privacyverklaring

Updated: 23 mei 2018 

Ik hecht, net als jij, waarde aan jouw privacy en vind deze erg belangrijk. In deze privacyverklaring kan je lezen welke gegevens ik opsla en hoe deze worden verwerkt. BlackbirdsandBlossom.com bestaat omdat ik graag schrijf, niet om jouw persoonlijke informatie aan derden te verstrekken, dit zal ik dan ook nooit doen (tenzij het mij wettelijk verplicht wordt).

https://blackbirdsandblossom.com
Contactpersoon: Eva Hoefsloot Schmeink
E-mailadres: eva@blackbirdsandblossom.com

Persoonsgegevens

Blackbirds&Blossom verzamelt en verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruikt maakt van mijn blog en/of omdat je deze gegevens verstrekt door een reactie achter te laten. De persoonsgegevens die worden verwerkt zijn:

  • Naam (voor- en/of achternaam, of een gekozen pseudoniem)
  • E-mailadres
  • IP-adres

Mijn website heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Ik kan echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 jaar is. Ik raad daarom ouders aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat ik zonder die toestemming persoonlijke gegevens heb verzameld over een minderjarige, neem dan contact met me op via eva@blackbirdsandblossom.com en dan verwijder ik deze informatie.

Doeleinden

Blackbirds&Blossom analyseert jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren. Dit doe ik doormiddel van het bijhouden van jouw gegevens op de volgende locaties:

  • Reacties
    Wanneer je op Blackbirds&Blossom een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.
  • Contactformulier
    Je kunt met mij contact opnemen via het contactformulier of door direct een e-mail te sturen. In beide gevallen zal ik enkel vragen naar de noodzakelijke gegevens om het contact succesvol te laten verlopen. De inhoud van de e-mail of het bericht dat je via het contactformulier stuurt, bewaar ik minimaal vijf jaar.
  • Winactie
    Wanneer je meedoet aan een winactie, bewaar ik de door jou opgegeven gegevens ten behoeve van deze actie en om jou het gewonnen product/dienst te kunnen toesturen. Ik verwijder de gegevens nadat de winactie is gesloten en de desbetreffende prijs bij jou terecht is gekomen, met een maximale duur van 1 jaar. Als ik voor een winactie samenwerk met een derde partij, laat ik in de actievoorwaarden duidelijk weten welke persoonsgegevens met hen gedeeld dienen te worden. Ook wordt in de actievoorwaarden duidelijk vermeld welke partij het is en waar je informatie rondom hun privacyverklaring kunt vinden.

Bescherming

Blackbirds&Blossom neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Om dit na te streven is Blackbirdsandblossom.com alleen bereikbaar via een beveiligde https-link met actief SSL-certificaat.

Delen van persoonsgegevens met derden

Blackbirds&Blossom verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Ik blijf verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Cookies

Blackbirds&Blossom gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone en dient er onder meer toe om jouw gebruikersgemak te vergroten.

  • Functionele cookies
    Deze helpen om de website naar behoren te laten functioneren en jouw gebruikersgemak te vergroten. Zo houden de functionele cookies bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen bij, waardoor je niet bij elk gebruik en elke reactie opnieuw je contactgegevens hoeft in te vullen.
  • Tracking cookies
    Tracking cookies houden jouw surfgedrag bij. Op deze manier weet ik welke content je wel of niet bezoekt en kan ik ervoor zorgen dat in de toekomst geoptimaliseerde content online zal komen.
  • Google Analytics
    Op BlackbirdsandBlossom.com worden ook cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Ik gebruik deze dienst om rapportages te krijgen over de wijze waarop van de website gebruikt wordt gemaakt en de kwaliteit en effectiviteit te meten. Ik maak gebruik van Google Analytics op de wijze die door de Autoriteit Persoonsgegevens is voorgeschreven om te kunnen vallen onder de uitzondering in de cookiewet, waardoor ik geen voorafgaande toestemming van je nodig heb voor gebruik van Google Analytics.
  • Social Media
    Op deze website is het mogelijk om blogs te delen op diverse social media kanalen waaronder Facebook, Pinterest en Twitter. Voor het functioneren van deze share buttons wordt gebruik gemaakt van website-overschrijdende cookies – zodat de social media partij jou herkent op het moment dat jij een artikel en/of afbeelding wilt delen via social media. Deze cookies maken het mogelijk dat ingelogde gebruikers van geselecteerde social media bepaalde inhoud van mijn website direct kunnen delen met vrienden en/of andere gebruikers. Voor de cookies die de social media partijen plaatsen en de mogelijke data die zij hiermee verzamelen, verwijs ik je door naar de verklaringen die deze partijen op hun eigen websites hebben staan. Let op dat deze regelmatig kunnen wijzigen, Blackbirds&Blossom heeft daar geen invloed op.
  • Aksimet
    We verzamelen informatie over bezoekers die reageren op websites die onze Akismet anti-spam service gebruiken. De informatie die we verzamelen hangt af van hoe de gebruiker Akismet heeft ingesteld voor de site, maar normaliter zit hier het IP adres van de reageerder, user agent, referrer en website URL (met ook andere informatie zoals naam, gebruikersnaam, e-mail adres en deze reactie zelf) bij.
  • WP Recipe Maker
    Voor het delen van mijn recepten, gebruik ik de plugin WP Recipe Maker. Deze plugin is ook verantwoordelijk voor de beoordeling door middel van sterren die je aan je reactie hangt. De beoordeling wordt samen met je reactie opgeslagen zolang de blogpost online staat. Als je gebruikt maakt van de gebruiker beoordeling wordt de WPRM_User_Voted_%recipe% cookie (met %recipe% als ID van het recept) opgeslagen. Deze wordt gebruikt als een van de middelen om spam te voorkomen. Deze cookie wordt 30 dagen opgeslagen.

Het uitschakelen en verwijderen van je cookies kan je doen via je browserinstellingen.

Inzien, corrigeren of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Blackbirds&Blossom en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid.

Dat betekent dat je bij mij een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die ik van jou heb in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar eva@blackbirdsandblossom.com. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vraag ik jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. Ik reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek. Ik wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Deze voorwaarden kunnen ten allen tijden worden aangepast.