Als je me vorig jaar had gezegd dat Praag vol zat met fijne hotspots had ik je niet geloofd. Ons bezoek dat we een aantal jaar daarvoor aan de Tsjechische hoofdstad brachten, zorgde er zelfs voor dat ik de stad nogal ehm.. ja, saai vond. Gelukkig besloten we in april Praag een tweede kans te geven en nu wil ik terug voor een derde keer! In deze post deel ik mijn favoriete Praag hotspots, om je van ontbijt tot avondeten en zelfs iets daarna uitgebreid te kunnen vermaken.

Ontbijt & Lunch in Praag

La Bottega Linka

Verreweg mijn favoriet waren de wafels van La Bottega Linka. Je zult het misschien niet geloven gezien mijn voorliefde voor bakken, maar ik ben helemaal niet zo’n zoetekauw. Mijn ontbijt bestaat het liefste uit een croissantje of een beetje yoghurt met vers fruit. Als ik in een bar wafels of American Pancakes zie sta, laat ik deze meestal links liggen. Maar bij La Bottega Linka trokken ze me zó aan en moest ik de wafels wel proberen. En ze waren zo goddelijk dat we een tweede keer zijn teruggegaan!

Er zijn meerdere vestigingen van La Bottega waar ze uitgebreide ontbijtjes, lunch en zelfs avondeten serveren.

La Bottega Linka
Havlíčkova 1680/13, 110 00 Nové Město

Praag Hotspots

Praag Hotspots

Sisters

Sisters is een fenomeen in Praag. Hun sandwiches zijn klein, in drie happen eet je ‘m weg. Maar dankzij de grootte kan je zonder een al te vol gevoel meerdere versies proberen. Smikkel van rode bietjes met geitenkaas, feta creme of wasabi haring op vers gebakken brood.

Sisters
Dlouhá 727/39, 110 00 Staré Město

Praag Hotspots

Avondeten in Praag

Om alle diner-hotspots te kunnen bezoeken, moet je eigenlijk minstens een week of anderhalf in Praag verblijven. Naast de Tsjechische keuken kun je namelijk ook van zoveel verschillende internationale gerechten genieten dat er te weinig tijd is om alle must-visits uit te proberen.

Lokál Dlouhááá

We eten altijd graag de lokale keuken als we ergens op bezoek zijn. Met de Oost-Europese keuken heb ik echter de nodige issues vanwege de grote hoeveelheden vlees, de overload aan aardappels en de gigantische knödels die mijn hart nog niet hebben veroverd. Toch wilden we beiden graag weer de Tsjechische keuken proberen tijdens ons weekend in Praag, en ondanks mijn twijfels over die keuken kan ik toch altijd wel iets lekkers vinden. Ik zette mijn flexitarier-muts even op (of juist af?) en bestelde tartaar op knoflooktoast en een komkommersalade met daarnaast een giga pul bier.

Lokál Dlouhááá is alles behalve fotogeniek, het is feitelijk een grote hal waarin je aan grote tafels bier kan drinken en eten kan krijgen, maar toch kan ik het aanraden! Het bier is lekker en koud en het eten smaakt érg goed.

Lokál Dlouhááá
Dlouhá 33, 110 00 Staré Město

Sansho

Bij Sansho had ik al ver voor ons bezoek aan Praag een tafeltje gereserveerd. Dit Aziatische restaurant is namelijk erg populair dankzij de unieke insteek van de chef-kok. De fine dining gerechten worden voor de gehele tafel geserveerd en zijn er om te delen. Zes gangen lang krijg je de meest overheerlijke gerechten, bereid op een Vietnamese manier, voorgeschoteld.

Sansho is jammer genoeg ook niet vegetarisch en door hun insteek is het lastig om hier als vegetariër te eten. De chef gebruikt het volledige dier ‘van kop tot staart’ in de bereiding van de gerechten en selecteert de boerderijen uit de omgeving zelf.

Sansho
Petrská 1170/25, 110 00 Nové Město

Praag Hotspots

Bars in Praag

Letna beergarden

Deze beergarden is verreweg mijn favoriete plek in de stad. Met een betoverend uitzicht over Praag, kan je in het prachtige Letna Park gerust een volledige dag genieten van biertjes in de zomerzon. Ik kan er veel woorden over vuil maken maar geloof me maar gewoon dat je hier een kijkje moet nemen!

Letná Zahradní restaurace
Letenské sady, 170 00 Praha 7

Praag Hotspots

Praag Hotspots

Bar Cobra

Bar Cobra ligt iets ten noorden van de Letna biergarden in Praag 7, een wijk die sowieso erg leuk is om een middagje in rond te struinen. De wijk Holešovice is namelijk erg verhipstert de afgelopen jaren en heeft meerdere Berlijn-achtige hotspots (ja, die vergelijking kon toch niet uitblijven?) gekregen. Bar Cobra past ook perfect in dit rijtje met z’n fotogenieke inrichting van oude muren en plafonds gecombineerd met een bar waarachter de meest hippe bartenders je lievelingscocktail met gemak voor je klaarmaken.

Bar Cobra
Milady Horákové 688/8, 170 00 Holešovice

Praag Hotspots

Naast deze favoriete adresjes kan ik ook de beergarden Riegrovy Sady aanraden, deze ligt in het Rieger park in het zuiden van Praag en de wandeltocht naar deze beergarden geeft je ook een magisch uitzicht over de stad, maar dan vanaf de andere kant. Mocht je geen zin hebben in biertjes maar wel na het uitzicht een lekkere lunch willen eten, neem dan een kijkje bij Restaurant Akropolis!

Wat zijn jouw favoriete hotspots in Praag? Of is de stad nog helemaal nieuw voor je?

Travel Praag
Travel tips praag
Hotspots Praag
Share: