Het begon met een wild plan en eindigde in een webshop op EvainBerlin.com, ondertussen lopen er heuse plannen voor een eigen cafeetje en ben ik in de avonduren bezig met mijn freelance klussen. Tijd voor een traditionele update-blog dacht ik zo!

De droom

Ik kan me nog zo herinneren hoe ik vroeger met mijn moeder door de binnenstad van Arnhem liep, bij elk leegstaand pand droomden we van het perfecte café. Van de boeken die we zouden verkopen tot de taartjes die mensen bij de koffie konden bestellen.

Toen ik Joppe leerde kennen, veranderde dat koffiezaakje naar een bar en hij heeft zelfs nog eens gekeken naar de mogelijkheden om een biergarten in Berlijn te starten. Zoals jullie weten, is tot nu toe niks van dat alles waarheid geworden.

‘Tot nu toe’ inderdaad … Nadat ik hoorde dat mijn baan bij Fingerspitzengefühl zou stoppen, kwam ik met veel plannen in mijn hoofd die resulteerden in een soort drieluik: freelance content en online marketing, websites maken én taarten verkopen via mijn webshop.

Dat bakken van taarten wakkerde die eeuwenoude droom weer aan. En na een weekend veel “waarom doe je het niet gewoon?!” gehoord te hebben, hakte ik steeds zelfverzekerder de knoop door. Ik ga het gewoon doen!

Er zitten nogal wat haken en ogen aan: ik heb nog werk tot eind maart en heb daarna pas tijd alles uit te zoeken, financieel wordt het een puzzel (vermoed ik) en het blijft een flinke onderneming. Maar ik ga kijken hoe het hier werkt en laat me niet meer door mijn eigen “maar als…” deze droom afnemen. En in het beste geval (waar ik gewoon ook even van uit ga) heb ik volgend jaar mijn echte eigen koffiezaakje ín Berlijn!

Fijne updates

• Maar dat is nog niet alles… Die webshop waarmee ik taarten verkoop? Daar verkoop ik tegenwoordig ook mijn kaartjes én de mooie macramé hangers van mama. #nospon ;)

• Een paar weken geleden kwam ineens het mailtje binnen.. Ik was uitgekozen om in het rijtje ‘Food & Lifestyle Blogs’ van Foodies te staan! In de 100e editie van het magazine tippen ze 10 food & lifestyle bloggers en ik sta daar dus tussen!

• Ik hintte eerder al eens naar de toffe nieuwe freelance klus die ik op mijn naam mag schrijven en deze update-post lijkt een uitgelezen moment om die officieel bekend te maken. Ik ben namelijk onderdeel geworden van het Nederlandse team van Secret Escapes! Twee dagen in de week help ik de redactie op hun kantoor in de toffe Reichenbergerstraße.

• Om het cirkeltje maar helemaal rond te maken: ook de website-opdrachten lopen steeds sneller binnen. Ik heb af en toe al een ‘nee’ moeten verkopen omdat het me niet lukt te garanderen dat iets voor een bepaalde deadline af is omdat er zoveel projecten lopen. Luxe-issue maar ik vind het stiekem wel echt heel tof dat het zo goed loopt!

En nu jij

Hoe gaat het met jou?
Kom je een keertje een taartje eten als mijn koffiezaakje geopend is? ;)[:]

Share: