Olympus Photography Playground werd dit jaar voor de tweede maal georganiseerd. Een oude theaterfabriek in Berlijn Mitte werd omgetoverd tot één grote interactieve tentoonstelling. En mooi nieuws voor iedereen die niet in Berlijn woont: half juni komt de Photography Playground ook naar Amsterdam!

Het is misschien wel de grootste interactieve, creatieve marketingstunt ooit: een volledig pand in het teken zetten van het testen van je nieuwe product. Olympus draait er echter zijn hand niet voor om. Vorig jaar werd de OM-D E-M5 uitgebreid getest, dit jaar was het de beurt aan zijn opvolger de systeemcamera Olympus OM-D E-M10.

In het oude pand zijn negen installaties van verschillende internationale kunstenaars geplaatst. Elke installatie speelde op een andere manier IN op de mogelijkheden van de ruimte, het licht en alle features van de camera. De kunstwerken zijn speciaal gemaakt voor de Playground en dus gemaakt om te gebruiken, te fotograferen en om er alle kanten en facetten van te ontdekken. Duik met een creatieve blik de ruimtes in, ontdek alle mogelijke visuele opties en schiet er naar hartenlust op los met je geleende camera!

Gratis toegang
Geleend? Ja, de Photography Playground is gratis toegankelijk, bij binnenkomst kan je gebruik maken van de Olympus-camera’s die je naderhand inlevert en waarna de door jou geschoten foto’s op SD-kaart mee naar huis krijgt. Service waar je u tegen zegt!

Eind mei bezocht ik samen met Joppe de Olympus Photography Playground in Berlijn, bekijk hieronder een aantal van onze foto’s. Lijkt het je tof om ook te spelen met deze kunstwerken? Dat kan, Photography Playground strijkt van 12 juni tot en met 13 juli neer in Amsterdam. Het historische bankgebouw aan de Spuistraat 172 in het centrum is dagelijks van 10 tot 18uur geopend voor fotograferend publiek.

olympus-photography-playground-berlin-002

olympus-photography-playground-berlin-003

olympus-photography-playground-berlin-004

olympus-photography-playground-berlin-005

olympus-photography-playground-berlin-006

olympus-photography-playground-berlin-007

olympus-photography-playground-berlin-008

Share: