Och tering jongens wat was dit lastig! En ja, ik snap dat dat een luxe probleem is, maar ik wilde per maand maar écht één foto gebruiken, want zo glamorous is mijn leven nou ook weer niet. Maar hoe kan je in hemelsnaam in 12 foto’s uitleggen wat een bizar jaar dit was met een trip naar China, drie bruiloften, heel veel bezoek in Berlijn en zoveel ander fijns? Het lijkt onmogelijk maar ik heb mijn best gedaan.

Ik begon met het jaaroverzicht op Twitter, 16 favoriete momenten van 2016. En toen gebeurde ‘Berlijn’ en wist ik even niet meer waar ik het moest zoeken. Ik pak ‘m hier verder op, maar wel maar tot 12 momenten, van elke maand een hoogtepunt.

01. Januari

Nieuwjaarsdag vierden we op het tropische eiland Koh Ngai en het was een droom. Onze eerste keer Azië, oud&nieuw vieren met vrienden op een prachtig eiland, touren door Koh Lanta en rondtrekken door Chiang Mai en Bangkok. Ik dacht altijd dat Azië niks voor mij zou zijn maar deze reis maakte duidelijk dat ik ontzettend fout zat.

02. Februari

Als je in mijn agenda terugkijkt naar februari, zie je heel veel afspraken staan. Bijna om de dag op pad: eetdates, op expeditie door Kreuzberg, abandoned avonturen, you name it en I did it. Heel erg dankbaar voor zoveel fijne, lieve mensen waar ik dat mee kan doen.

03. Maart

Geloof het of niet maar in maart begon ons Tempelhof-seizoen. Een maand later waren we zelfs al aan het barbecueën op dit oude vliegveld middenin Berlijn! Tempelhof is dit jaar een belangrijk onderdeel geweest van mijn lente en zomer, talloze avonden en middagen hebben we daar besteed en ik heb nog nooit zo vaak gebarbecued als dit jaar!

04. April

April was onze (of nouja, Joppe deed het meeste werk) ‘klus in huis’-maand. Joppe maakte zijn eerste echte meubelstuk en verfde niet alleen deze muur blauw maar ook de keuken zoet groen. In mijn hometour kan je trouwens alle foto’s zien van ons Pipi Langkous-huis.

05. Mei

In mei was er slechts één weekend leeg, de rest stond volgepland met bezoek uit Nederland. Die periodes zijn altijd erg heftig maar ook érg gezellig. Vind het altijd zo lief dat zoveel mensen graag langs willen komen bij ons in Berlijn en hoop het dan ook altijd maar zo leuk mogelijk te maken. Kost nogal wat energie, die avonden in de kroeg gaan je niet in de koude kleren zitten, maar is het super waard!

06. Juni

Oh China

Te gek toch dat we in één jaar in zowel Thailand als China zijn geweest? Ik kan het nog steeds niet geloven.
Mijn eerste blog over Beijing kan je al hier lezen, aan Shanghai en de rest wordt nog gewerkt.

07. Juli

De reden dat we naar China gingen, vond in juli plaats: de bruiloft van Felix en Jess. Het was een bizarre en bijzondere dag, gevuld met Pinterest-jurken, urenlang foto’s maken in de hitte, karaoke in een hotelkamer, veel Chinese tradities en ontzettend lekker eten. Zo bijzonder om daar deel van uit te mogen maken.

08. Augustus

Elk jaar staat augustus in het teken van het kampeerfeest dat ik op de boerderij organiseer, en dit jaar was het niet anders. Uitgebreid naar twee nachten en met op de tweede avond een Open Air Cinema, is hij bijna geperfectioneerd voor de vijfde editie die volgend jaar plaatsvindt!

09. September

September was ook weer één groot feest. Bezoek uit Nederland en zelfs Frankrijk hielden onze weekenden bezig. We waren aanwezig bij het allerlaatste concert van John Coffey in Berlijn, dansten in de Sage Club, aten heel veel en heel lekker en zaten de laatste warme dagen knus in de tuinen van YAAM en Rosi’s.

10. Oktober

Wie mij kent, weet dat mijn verjaardag best wel een beetje een deal is. Ik vier ‘m al jarenlang zo uitgebreid en lang mogelijk. Wekenlang elk weekend een feestje en etentje, ik teken ervoor! Dit jaar was het iets rustiger maar vanwege het bezoek van mijn zusje en Felix en Jess was het niet minder fijn. Om dan nog maar te zwijgen over mijn feestje in de Konrad-Tönz Bar.

11. November

November stond voornamelijk in teken van ons kerstbezoek aan Nederland. Rondom de officiële feestdagen konden we niet heen en weer dus deden we in november vast een rondje. Chaos uiteraard, want zoveel mensen kan je niet zien in 2 dagen, maar het is toch altijd fijn er weer even te zijn.

12. December

Foto door Kai Mai – www.kaimaiphotography.com

December heeft een beetje een raar randje, het was een heerlijke maand maar op 19 december gebeurde er iets wat Berlijn veranderde. Niet in het dagelijks leven, vergis je niet. Berlijners zijn wel wat gewend en alles gaat door. Maar het cliché is waar: het komt ineens wel erg dichtbij. Er wordt veel over gepraat en mensen staan stil bij het moment, maar vergeten ook niet te leven en het leven te vieren.

En dat vieren van het leven kunnen Berlijners maar al te goed. Een klein feestje vierden wij zelf op Eerste Kerstdag. Het was rennen en vliegen in de keuken van te voren maar het resulteerde in ontzettend lekker eten met een pavlova waar ik nog steeds zeer trots op ben.

2016

Zo’n terugblik is best bijzonder, ineens staat het zomaar zwart op wit dat het écht een mooi jaar was. Een jaar waarin ik meer van de wereld zag dan voorheen, waarbij vriendschappen groeiden en sterker werden en sommige verbroken werden, waarbij ik moest kiezen voor mezelf en moest nadenken over de toekomst. En die toekomst komt er snel aan, het komende jaar wordt een gek jaar. Er staat veel gepland waar ik weinig invloed op heb, en dat is best oké maar voor een controlfreak als ik ook best lastig.

Hoe was jouw jaar? Wat was jouw hoogtepunt?

Share: