Marlou startte half december de Twitter-tag #14of2014, over haar veertien favoriete momenten van 2014. Ik haakte maar wat graag in want met de vele heftige veranderingen dit jaar, leek het me mooi om eens terug te blikken.

Wil je ieders #14of2014 zien? Check dan de hashtag op Twitter.

14of2014-01

1. Januari

Begin dit jaar vertrok ik met mijn werk naar Eurosonic Noorderslag. Een heerlijk, lang weekend in Groningen vol muziek en eeh.. bier. Omdat de developer van onze uitgeverij daar feitelijk vrij weinig te zoeken had, mocht Joppe niet mee. Toen ik dit de eerste ochtend in mijn ESNS-backpack vond, vond ik dat stiekem een stuk minder erg ;)

14of2014-02

2. Februari

MINIPAARDEN! Gawd, ik heb echt heimwee naar die beesten. Oh en de honden van mn moeder ook trouwens, onze goudvis Jack is iets minder van het knuffelen.

14of2014-03

3. Maart

Joppe werd in maart 30 jaar. Ik heb een zwak voor verjaardagen, vier ze het liefste zo uitbundig mogelijk en geef altijd zoveel mogelijk of zo tof mogelijke cadeautjes als iemand jarig is. Dus Joppe + 30 = superawesome. Op de ochtend van zijn verjaardag gingen we met het vliegtuig naar.. Londen! Iets waar ik een jaar lang mijn mond over heb gehouden dus die glimlach hierboven is ook een beetje van opluchting.

14of2014-04

4. April

Begin maart besloten we ook iets heel bijzonders, iets bijzonders wat de daaropvolgende maanden in een sneltreinversnelling voorbij lieten gaan: we zouden naar Berlijn verhuizen. Spontaan, waanzinnig en knettergek nu ik er zo over nadenk maar ik ben nog elke dag (oké met een dipdag her en der als uitzondering) blij dat we het op 26 april gedaan hebben.

14of2014-05

5. Mei

Een hoogtepunt na de verhuizing: we zijn echte Berliners!

14of2014-06

6. Juni

Nadat Joppe en ik besloten hadden de sprong te wagen hadden we en droomscenario bedacht.. De beste loop van ons Berlijn-avontuur zou zijn dat hij als developer hier in no-time werk vond, ik de eerste tijd thuis zou blijven en veel zou schrijven en daarna wellicht een baantje zou zoeken of ergens stage zou lopen. Eh, ja dat liep nogal anders..

Hij werd vier maanden lang aan het lijntje gehouden door een bedrijf dat beloofde een functie voor hem te hebben en werd uiteindelijk ineens aan de kant gezet en ik vond na een maand al werk bij DaWanda. Mede dankzij de lieve Anne, die ik daar érg goed heb leren kennen – lichtpuntje nummer 100!

FYI: Voor Joppe is die afwijzing uiteindelijk ook nog het beste ooit geweest. Hij zit nu bij een super leuk bedrijf waar hij erg veel kansen krijgt. De held.

14of2014-07

7. Juli

De eerste periode in Berlijn stond in het teken van veel bezoek, het huis inrichten en.. de stad verkennen!

14of2014-08

8. Augustus

Dit jaar was de tweede editie van.. (oké niet lachen) Burning Eva *gniffel. Het eerste weekend van augustus kamperen we sinds 2013 bij mijn moeder op het weiland, er is een bbq, muziek, een kampvuur en iedereen kampeert in tenten. Een hoogtepuntje in de zomer en ik kan nou al niet wachten op volgend jaar!

14of2014-09

9. September

In september waren we alweer even in Nederland, een weekend vol leuke afspraken en een spontane date naar de Efteling met lieve Laura.

14of2014-10

10. Oktober

Oktober is mijn verjaardagsmaand. Zoals gezegd heb ik een zwak voor verjaardagen en meestal vier ik het over een periode van drie weken met meerdere feestjes, etentjes en andere toffe dates. Dit jaar besloot ik, vanwege de nieuwe verhuizing, dat maar even niet te doen maar last-minute (en lichtelijk met steun / push van Joppe) kwam er toch een feestje, en er waren gewoon mensen, leuke mensen! En taart! En een weegschaal!

14of2014-11

11. November

Berlijn stond in november in het teken van de Mauerfall die 25 jaar geleden was. De sfeer in de stad was onbeschrijfelijk, de lichtgrenze was bijzonder en indrukwekkend en het voelde echt alsof Berlijn op dat moment dé plek was waar de geschiedenis en het nu samenkwamen en alles gebeurde.

14of2014-12

12. December

Eigenlijk stond december in het teken van het bezoek met de feestdagen maar daar heb ik schandalig weinig foto’s van dus op plek twee: de sneeuw die maandag ineens als een sprookjesdeken de stad versierde. Weer een kant van Berlijn die ik nog niet eerder gezien had.

14of2014-13-en-14

13 & 14 random favourites

Een mooi moment van 2014 was het optreden van Damien Rice in het Michelberger Hotel. De songwriter-baas stond een dag eerder in het Carré van Berlijn en daar was ik, mede in verband met de ieeetsje hoge kosten, niet bij. Mijn hart maakte dan ook een sprongetje toen ik zag dat hij een surprise optreden gaf in Berlijn. In een hotel. Gratis. Bij mij om de hoek. Vijf minuten fietsen van ons huis. Ik word nog steeds hysterisch, zo goed was het.

En nog een plusje: de fijne bijkomstigheid van mijn nieuwe werk. Knutselen onder werktijd. Bij DaWanda werk ik aan het DIY-portal van het Nederlandse platform, aka: ik ben de hele dag bezig met DIY tutorials en creatieve artikelen. Sowieso al ontzettend leuk, maar daarnaast maken we ook nog zelf content en fotograferen en schrijven we zelf de stap-voor-stap tutorials. Hoe creatief wil je het hebben?

Ik hoop dat jouw 2014 ook zo fijn, chaotisch, hysterisch en bijzonder was en dat volgend jaar maar minstens met net zoveel liefde en fijne momenten gevuld mag zijn.

Liefs uit Berlijn!

Share: