Personal

Don’t listen, please don’t listen

“Don’t listen, please don’t listen, they don’t know and are just plain rude”

That’s something I’ve been telling myself for ages. It has become my favourite mantra together with “So it goes” (okay I’ve stolen that one from the King of Literature), “Everything will be fine” and “There are more planes in the sky” for when I’m scared to fly again.

It took some time for me to work. I can still remember the first time I needed to tell myself not to listen. I was startled, ‘Did she really just say that to me?’ and after a moment I came back with the realization that she really, really did. It might have been a little joke, just to tease me, but it felt like a knife in my heart.

“Ha, so you’ve become a bit softer huh?”
She told me while she gave me a hug

I had no idea how to respond. How dó you respond to something like that?! You see, I’m not size 36, I’m not even size 38. But I’m fucking fine with that. I’m indeed soft and damn funny so there is that. But still… Yes, I’ve became a bit ‘softer’ over the last five years when you didn’t have time to see me. I also became more mature, smarter, more creative and a better human being. Why don’t point that out?

People always find a reason to give their well-meant opinion about stuff they have no right to form an opinion about. No, really.. they have no right to form an opinion about you, your size, good looking face, incredible personality or whatever they will find, and even tell it to you.

And the ‘you’ve become a bit softer hu?’ is one of the nicest “well-meant” opinions I’ve heard. Go figure.

It doesn’t matter if the opinion they loudly give you is not really that mean or super bitchy. You don’t need to take it. In fact you don’t even need to listen to them. You really, really don’t!

Steal my mantra, please steal my mantra and keep telling yourself you don’t need to listen when people give you “well-meant”  opinions, because your own opinion is the only one that matters.

Leave a Comment

Comments (18)

 1. EENS! Wat ik vaak denk bij ‘goedbedoelde’ opmerkingen, is vaak dat diegene die de opmerking maakt, zich beter voelt. En niet diegene waar de opmerking (of het compliment) voor bedoelt was. Jammer.
  Gelukkig heb je veel lieve, leuke, eerlijke mensen om je heen!
  Dank voor je advies, eigenlijk wel goed om soms even bij stil te staan :)
  XXX Marlon

 2. Getsie, wat een vervelende opmerking. Ik snap dit soort opmerkingen ook gewoon oprecht niet. Voel jij je er beter door? Nee. Voelt zij zich beter om zoiets ongemakkelijks te zeggen? Nou ik mag hopen van niet. Als ik me concentreer of ik ben naar iets aan het luisteren dan zeggen mensen vaak dat ik meer moet lachen. Ik voel me daar ook altijd zo lekker ongemakkelijk bij. Sorry hoor, dat mijn gezicht je niet aanstaat, wat wil je nou bereiken met die opmerking? Ik lach genoeg en heb je ooit iemand gezien die elke seconde zijn tanden bloot lacht? Nou ik niet. Laat die opmerkingen gewoon achterwege..Goed stuk heb je hier over geschreven. Mensen mogen best wel eens nadenken voordat ze dingen zeggen. Misschien onbedoeld kan het toch wel eens kwetsen.

  1. Ja inderdaad, ik vind dat ook zo’n rare opmerking om te maken. Niet luisteren is echt de beste oplossing maar soms best lastig. Maar ja, als mensen niet na kunnen denken over wat ze zeggen, dan maar mn oren even dicht :)

 3. <3 Blegh, hekel aan dat soort reacties. Ook een kwestie van beschaving of zelfs wel eigen onzekerheid. Maar waarom zou iemand dit soort dingen moeten zeggen. Om zichzelf beter te voelen? Daarnaast.. ik vind het niet zo heel erg netjes als je denkt dat je dat zo even kan zeggen. Hou het lekker voor je als je (in deze context) niets positiefs, liefs of aardigs te zeggen hebt. Men moest eens weten dat je een ander daar behoorlijk mee kwetsen kan.

  PS: Ik vind je nieuwe naam en blog een heel goed idee en leuk en mooi :D!

 4. Sommige mensen zouden wat meer na moeten denken voor ze iets zeggen. Het stomme is dat ik heel gevoelig ben voor dat soort opmerkingen. Ik zou willen dat ik dat beter zou kunnen handelen.
  Trouwens.. love je nieuwe naam en layout!!

 5. Wow, that’s so rude. Damn. Woman – I guess it was a woman?- can be so rude.
  Your blog makes me remember of the time that I’ve been sick. I had lost 15 kg in 8 weeks and felt miserable but couldn’t do shit about it. In a store, I tried on several brah’s and hear a few woman saying;’ Oh, did you see her? I think she’s anorexic.’ Like…. * piep*.

 6. So true. Wat is het toch met mensen dat ze zich zo vaak alleen focussen op uiterlijk en de noodzaak voelen zich daar over uit te spreken.
  Van een vriendin kreeg ik vraag het compliment “ben je afgevallen, je ziet er goed uit”. Euh bedankt? Geen idee hoe je met die opmerking moet om gaan. Ik laat het meestal maar gewoon van me afglijden.

 7. Dit soort opmerkingen probeer ik altijd maar te relativeren met: blijkbaar hebben ze een ander perspectief en denken ze serieus gewoon dat dit heel normaal is. Maar snappen doe ik het niet haha. Wat ik zelf ook wel lastig vind zijn die opmerkingen die gewoon echt heel goed bedoeld zijn, maar waar je gewoon niks mee wilt! Zeker als het om hele lieve, slimme mensen gaat.

Scroll Up