“Niet luisteren, niks van aantrekken, ze hebben geen idee en weten niet wat ze zeggen”

Dat is iets dat ik mezelf al jaren vertel. Het is een van mijn mantra’s geworden, samen met ‘So it goes’ (okΓ© die gaat uit naar de Koning van de literatuur), ‘Het komt allemaal wel goed’ en ‘Er vliegen zoveel vliegtuigen’, voor als ik weer eens bang ben om te vliegen.

Het duurde wel even voordat hij werkte. Ik kan me nog zo goed het eerste moment herinneren dat ik mezelf echt moest voorhouden niet te luisteren. Ik was verbaasd, ‘Zei ze dat nou echt?’ en na een kort moment realiseerde ik me dat ze dat Γ©cht had gezegd. Het was misschien een klein grapje, gewoon om me wat te plagen, maar het voelde als een steek in mijn hart.

“Ha, je bent flink wat zachter geworden”
Zei ze me terwijl ze een knuffel gaf

Ik had geen idee hoe ik moest antwoorden. Hoe reageer je op zoiets? Kijk, ik ben geen maatje 36, niet eens 38. Maar ik kan daar prima mee leven. Ik ben inderdaad zacht en daarnaast hilarisch dus ach, genoeg leuke kanten. Maar toch.. Ja, ik ben wat ‘zachter’ geworden tijdens de afgelopen vijf jaar toen je geen tijd had me te zien. Ik ben ook meer volwassen, slimmer, creatiever en een beter mens geworden in die tussentijd. Waarom wijs je me daar niet op?

Mensen zullen altijd een reden vinden om hun goedbedoelde mening te geven over dingen waar ze geen recht hebben een mening over te vormen. Nee echt, ze hebben dat recht Γ©cht niet om over jou, je vormen, je prachtige gezicht en je amazing persoonlijkheid, een mening te vormen en je die ook nog eens te vertellen.

De ‘Ha, dus jij bent nogal wat zachter geworden?’ was nog zelfs een van de aardigste goedbedoelde opmerkingen die ik heb gehoord. Go figure.

Het maakt niet uit of de mening die ze luid verkondigen niet gemeen of vervelend bedoeld is. Je hoeft hem niet te accepteren. Je hoeft niet eens te luisteren. Nee echt niet!

Gebruik mijn mantra en hou jezelf voor dat je Γ©cht niet hoeft te luisteren als mensen je goedbedoelde opmerkingen geven, want jouw eigen mening is de enige die er toe doet.

Share: