En daar ben je dan, in Keulen. De hele dag slenter je door de stad (hopelijk niet met zulk slecht weer als toen wij er waren) en dan heb je honger, dorst, zin om even bij te komen. Maar waar moet je dan heen? Nou lieve lezers, ik zal eens even haarfijn mijn favoriete plekjes uit de doeken doen!

Herr Pimock

Gevestigd in het Belgisches Viertel is Herr Pimock een erg fijne tent. Van buiten trekt het misschien niet zo aan, alhoewel de entree best tof is, maar van binnen is de inrichting erg leuk (zie foto hierboven). Salades zijn te lekker maar de curryworst kan je beter links laten liggen.

Aachener Str. 52

hotspots-in-keulen-herr-pimock-01

Rosendorn tapas

Hier wilden we eigenlijk de eerste avond eten maar er was geen plekje meer te vinden om aan te schuiven. We eindigden die avond ten slotte bij een heel, heel slecht restaurant maar op dag twee hadden ze gelukkig nog wel een plek vrij. Eén en één was twee en al snel werd het duidelijk waarom het die avond ervoor zo vol was: de tapas waren namelijk ontzettend lekker!

Lintgasse 10-12

hotspots-in-keulen-tapas-02

hotspots-in-keulen-tapas-01

Irish pub – The Corkonian

‘Naar Keulen om in de Irish pub te zitten?’
Ehm ja, we lijken wel gek maar met het carnaval dat net startte toen we in Keulen waren, waren de grote Duitse kroegen niet de plekken waar je graag rustig een biertje wilde drinken. En dus werd het de Irish. Op de Alter Markt zitten er twee, eentje met een trap naar beneden die eruit ziet als een rare seksclub en een rode/oranje pub op straatniveau aan de overkant van het plein. En die laatste moet je dus hebben (goh). Zeer relaxte sfeer, toffe mensen en leuk barpersoneel. Oftwel: gewoon een Irish pub zoals je ze overal hebt (behalve in Arnhem).

Alter Markt 51

hotspots-in-keulen-irish-pub

Bastian’s

Eigenlijk had ik ’s ochtends veel te veel honger om het centrum uit te gaan en op zoek te gaan naar Bastian’s, toch een klein kwartier lopen vanaf het grote plein. Maar bij gebrek aan beter besloten we toch de tocht maar te wagen (een behoorlijk avontuur voor mijn een brakke maag). En spijt? Nee! Dit is echt dé plek om te ontbijten in Keulen. Geloof me maar. Te veel keus (vraag vooral naar een Engelse kaart) en een bijzondere ruimte. Het is wel heel druk dus kans is groot dat, als je rond ontbijt- of lunchtijd komt, je net pech hebt of even moet wachten voor een tafeltje.

Auf dem Berlich 3-5

hotspots-in-keulen-bastians-02

hotspots-in-keulen-bastians-01

Salon Schmidt

Een fijne plek die we toevallig tegenkwamen toen we voor de regen wilden schuilen was Salon Schmidt. Hier zijn de cocktails erg lekker, misschien wel wat duur, maar de plek is vooral heel relaxt. Tof ingericht met vintage meubels en de grove stenen muur en de betonnen vloer maken de vibe helemaal af!

Aachener Str. 28

hotspots-in-keulen-salon-schmidt

Alles makkelijk op rij voor als je in Keulen bent? Mijn Keulen-tips staan ook op Foursquare!

Share: