kamperen bij berlijn
Travel Kamperen buiten Berlijn
Travel Kamperen buiten Berlijn
Travel Kamperen buiten Berlijn
Travel Kamperen buiten Berlijn

Joppe en ik zijn echte kampeernerds. De grote tent die we van mijn moeder hebben overgenomen, ligt de gehele zomer binnen handbereik zodat we hem meteen kunnen pakken zodra de zon zich laat zien. Afgelopen weekend was het weer zover en trokken we naar de Springsee, een uurtje buiten Berlijn maar een totaal andere wereld.

Spreewald

Wie bekend is met Berlijn, weet dat de stad omringd is door de meest prachtige meren en natuurgebieden. In korte tijd ben je de stad uit en sta je in het groen, perfect voor een weekend weg.

Het Spreewald is een van de mooiere natuurgebieden dichtbij Berlijn en stond al erg lang op mijn camping-wishlist (ik zei toch dat ik een kampeernerd was?). Jammer genoeg waren we niet de enige die tijdens het laatste weekend van augustus besloten te gaan kamperen. Het Spreewald is een grote toeristentrekker en de campings zaten dan ook al bizar vol. Dus weken we iets meer uit naar het noorden.

kamperen spreewald
Kamperen buiten Berlijn
Springsee kamperen

Springsee

De Springsee ligt in het natuurgebied Dahme-Heidensee, ten zuid-oosten van de stad. Aan dit prachtige meer vind je de Naturcamping am Springsee (creatieve namen moet je niet verwachten bij campings in Duitsland).

De meeste meren rondom Berlijn zijn op warme zomerdagen vrij druk, maar de Springsee is echt niet bekend bij dagjesmensen en je hebt dus vooral bezoekers van de camping die een duik nemen in het heldere water. Op de camping kan je roerbootjes, SUP-borden en waterfietsen huren en ik was daar als een klein kind zo enthousiast over.

Vanwege mijn gebroken arm (wat een timing zo in de zomer) mocht ik niet zwemmen en dus leek waterfietsen de veiligste keuze. En wat was dit leuk! Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst op een waterfiets gezeten heb, maar ik kan nu niet wachten op de volgende keer. En ook Scottie kon een tochtje over het water wel waarderen, kijk dat koppie!

Varen in het Spreewald

Nu we zo dichtbij het Spreewald waren, konden we de verleiding niet weerstaan om nog een middag op het water door te brengen. In dit geval in de kanalen waar het Spreewald zo bekend om staat. Denk Giethoorn maar dan Duits.

Kanoën was met mijn arm ook niet echt een optie, dus gingen we voor de luxere optie en lieten we ons varen. Anderhalf uur lang door de kanalen die de eilandjes van het Spreewald aan elkaar verbinden. Hafen Waldschlösschen is een van de betere havens om een bootvaart te organiseren. Je kunt namelijk niet alleen kano’s of bootvaartjes boeken, maar ook een glaasje sekt en borrelhapjes voor op de boot. En eerlijk gezegd, met een glaasje bubbels en wat augurken (dé lekkernij van het Spreewald) heb je me hoor.

Spreewald Berlijn

Deze post is niet gesponsord. Ik ben oprecht erg enthousiast over de camping en het middagje varen en wilde dit met jullie delen, dikke aanrader dus allebei!
Share: