[:nl]Vond ik Arnhem eerst maar een wat saaie stad, krijg ik de laatste tijd geen genoeg van de bijzondere winkels en cafeetjes. De wijk Klarendal heeft een gigantische make-over gehad en Arnhem is hot en happening. Het is erg tof om daar middenin te wonen en op rolafstand van mijn huis de meest leuke plekken tegen te komen. En dus vanaf nu regelmatig een Arnhemse hotspot uitgelicht.

Tape aan de Hommelsestraat is misschien wel de grootste favoriet op dit moment. Een espressobar, café en exporuimte in één en van achter de mooie bar schenken ze de meest lekkere koffie, biologische limonades en bijzondere biertjes. Zoals ik (gaaawd hipsta) negen maanden geleden al zei is ook de beschrijving van de biertjes een must om even te checken!

Niet alleen de te nuttigen drankjes en eetwaren (to-die-for brownies en verrukkelijke pesto met breadsticks trouwens!) zijn de moeite waard, ook de inrichting maakt Tape zo bijzonder. Volledig retro maar met een twist en op zo’n manier dat je je er direct thuis voelt. Van buiten lijkt het net een woonwinkel, zo mooi en hip zijn de meubels die gebruikt worden, oh en dat je in de etalage van een oud winkelpand zit werkt ook wel wat mee ;)

Ik kan nog wel meer lyrisch vertellen. Over dat de bediening zo leuk is, dat je er zo relaxed zit omdat ze van die fijne stoelen en tafels hebben, dat er in de kelder een expo-ruimte is waar af en toe ook een dj staat en dat de wijn té lekker is. Maar je kunt er beter zelf gewoon even langs tijdens een bezoek aan Arnhem.

Tape Espressobar
Hommelsestraat 66, Arnhem
http://www.ilovetape.nl/

hotspot-tape-arnhem-blackbirds-and-blossom-1

hotspot-tape-arnhem-blackbirds-and-blossom-2

hotspot-tape-arnhem-blackbirds-and-blossom-3[:]

Share: