[:nl]Bistro Velvet (een vrij nieuwe aanwinst aan de Velperbuitensingel in Arnhem) stond al een poosje op mijn bezoeklijstje. Toch kwam het er telkens niet van om er te eten maar met het vertrek naar Berlijn in ons achterhoofd besloten we daar afgelopen eerste paasdag eindelijk eens verandering in te brengen.

“Ik hoop maar dat het niet te bijzonder is”, zei Joppe nog voordat we erheen fietsten, “Want dan moeten we dat missen als we in Berlijn zijn.” Ik moest lachen, écht lekker en bijzonder hadden we in Arnhem namelijk al lang niet meer gegeten maar ik hoopte stiekem dat dat bij Bistro Velvet wel eens een ander verhaal kon zijn.

En dat was het zeker. Om een lang verhaal kort te maken: nadat we er eerste paasdag ontzettend genoten hadden, besloten we onze aller-, allerlaatste avond wederom te eten.

arnhem-hotspot-bistro-velvet-08

Bistro Velvet ligt naast het welbekende Arnhemse Café Vrijdag aan de rand van het Spijkerkwartier en alleen die ligging nodigt al uit voor een fijne avond met een drankje en een overheerlijk diner.

Elk menu draait slechts drie weken mee en een driegangen-menu heb je al voor €20,- en een vijfgangen voor €30,-. Als hooggeleerd eter kan ik zeggen dat dat echt geen geld is voor de kwaliteit van de gerechten. Ik snap dan ook echt niet hoe ze het doen want alle producten zijn zo mooi, vers en seizoensgebonden en de bereiding is uniek en bijzonder, maar laat ik dat maar niet te hard zeggen voordat ze de prijzen flink omhoog gooien ;)

Ik zou willen dat ik nog tot in detail kon vertellen wat ik precies gegeten heb maar ik vrees dat ik jullie die informatie voor eeuwig schuldig moet blijven. Wel zijn er foto’s, foto’s waarvan het water me alweer in de mond loopt.

Nog een laatste woord? Ga hier eten als je in Arnhem bent!

Bistro Velvet
Velperbuitensingel 17, Arnhem
http://bistrovelvet.nl/

arnhem-hotspot-bistro-velvet-02

arnhem-hotspot-bistro-velvet-03

arnhem-hotspot-bistro-velvet-04[:]

Share: