Nu we een nieuw huis hebben, is het natuurlijk ook tijd voor een nieuwe hometour. En stiekem, voor deze heb ik íets meer gedaan dan voor deel 1 in onze studio in Friedrichshain.

We wonen sinds september op randje Schönenberg en waren direct helemaal weg van dit gigantische appartement met zijn openslaande deuren, grote woonkamer en heerlijke slaapkamer, toch kon er nog wel wat gebeuren. Zo hebben we zelf de keuken gebouwd, in Berlijn is het heel normaal dat je een appartement huurt zonder keuken en dat was hier ook het geval. De eerste maanden werkten we op een oud bureau dat we gebruikten als werkblad, met wiebelende pootjes incluis. En nu? Nu hebben we een héérlijke keuken, met sinds kort zelfs een ietwat heftig mintgroen tintje op de muur. Maar dat is niet de enige kleur in huis…

Blackbirds and Blossom - Berlin hometour-1

Blackbirds and Blossom - Berlin hometour-4

Mijn werktafel, zo zo zo fijn

Blackbirds and Blossom - Berlin hometour-5

Blackbirds and Blossom - Berlin hometour-6

Deze U heeft ooit bovenop een gebouw in Berlijn gestaan, ergens rond de Köpenicker Strasse. Via Facebook heb ik ‘m van een Nederlands meisje kunnen overnemen en ben er nog elke dag zo blij mee!

Blackbirds and Blossom - Berlin hometour-7

Blackbirds and Blossom - Berlin hometour-8

Onze gigantische eettafel, perfect voor eetfeestjes
En check de hipsterfiets van Joppe, dat prachtding mag wel binnen staan

Blackbirds and Blossom - Berlin hometour-9

De boekenkasten moesten natuurlijk mee

Blackbirds and Blossom - Berlin hometour-10

Blackbirds and Blossom - Berlin hometour-11

Dit is echt mijn lievelings. Zoveel fijne planten! Moment van biecht: ik had vroeger altijd een he-kel aan planten en groen in huis, vond ’t zo’n onzin maar noem het volwassen worden of ‘een worden met de wereld’ (ik ben begonnen met Yoga, merk je het?) maar ik krijg er nu geen genoeg van. Planten kopen is Berlijn best een opgave, je komt al snel bij de bouwmarkt uit en daar zijn mooie planten voor een ‘normale’ prijs vrij zeldzaam, maar gelukkig mocht ik er bij plantje.nl een paar uitzoeken!

Blackbirds and Blossom - Berlin hometour-12

De omastoel voor openslaande balkondeuren

Blackbirds and Blossom - Berlin hometour-13

Deze kleurencombinatie vind ik zo geweldig!

Blackbirds and Blossom - Berlin hometour-15

Blackbirds and Blossom - Berlin hometour-14

Ohja hoi! Onze keuken is groen. We gingen voor zacht grijsgroen, dat pakte iets anders uit en ik moest er flink aan wennen maar het is zo vrolijk en licht dat ik stiekem best blij ben dat het deze kleur is geworden

Blackbirds and Blossom - Berlin hometour-16

Deze spiegel is mijn laatste vlooienmarktvondst

Blackbirds and Blossom - Berlin hometour-17

Nog meer blauw

Blackbirds and Blossom - Berlin hometour-18

Vorig weekend sloeg ik aan het macrameeën. Dat was direct de laatste keer. Doei DIY

Blackbirds and Blossom - Berlin hometour-19

Close-up van mijn lijstjeswand. En het mooie aan deze prachtige hoge plafonds is dat ik nog oneindig door kan gaan met het verzamelen van fijne kunst. Mijn Pinterest-wishlist is dan ook al flink aan het groeien ;)

Natuurlijk hebben we ook nog een heel fijn, zomers balkon en wordt er steeds meer gewerkt aan onze slaapkamer. Maar die updates plaats ik misschien wel een keer in hometour deel 2!

Leuk om eens binnen te kijken in ons nieuwe huis?

Share: