Lyrisch was ik over Hamburg. Ben ik nog steeds eigenlijk. En waarom? De stad heeft zo verrassend veel te bieden dat het zelfs in twee blogposts opgeschreven moest worden! Hierbij de laatste Hamburg-post: voor de ware shopaholic!

Zoals ik eerder al schreef is Schanzenviertel de leukste, meest interessante wijk van Hamburg. Een soort klein, knus Kreuzberg met schattige boetiekjes, fijne koffietentjes en ga zo maar door. Tijdens het rondwandelen daar kwam ik veel winkeltjes tegen die zeker een bezoekje waard zijn. Welke? Dat lees je in deze door EvainBerlin.com samengestelde shoptour ;)

Start

Je start bij de S-bahn Sternschanze, vanuit Hamburg Hauptbahnhof bereikbaar met de S31.

Als je de S-bahn halte uitloopt en onder het spoor door richting de wijk gaat, kom je direct langs Lille/Stor, een kledingwinkeltje aan de Schanzenstraße 97.

hamburg-shoppen-tips-blackbirdsblossom-das-dorf

Vervolgens sla je de Susannenstraße in, bij nummer 20 zit het schattige, rommelwinkeltje Das Dorf. Werkelijk bomvol met spullen en mensen maar als je op zoek bent naar een kleinigheidje, wat leuks voor in huis of een schattig cadeautje dan ben je hier écht aan het juiste adres.

Conceptstores

Loop de Susannenstraße door en sla bij de tweede rechtsaf naar de Rosenhofstraße. Nummer vijf is de Mono Conceptstore, een hippe kledingstore met fijne merken als Nudie Jeans, Scotch & Soda, Herschel und viel mehr.

Maak via de Schulterblatt weer een rondje terug naar de Susannenstraße, tussendoor kan je nog naar de vestiging van Kauf Dich Glucklich, een tweedehands kledingzaak / vintagewinkel die in meerdere Duitse steden te vinden is.
Weer bij de Susannenstraße aangekomen sla je rechtsaf de Bartelstraße in. Conceptstore Minimarkt zit op nummer 37 en heeft vanalles om verliefd op te worden.

hamburg-shoppen-tips-blackbirdsblossom-minimarkt2

Tijd voor een ommetje totdat je bij de Sternstraße 4 terecht komt, daar zit de fijne boekhandel cohen+dobernigg, in het daaraan grenzende winkelcentrum vindt elke zaterdag een grote vlooienmarkt plaats. Zeker de moeite waard om mee te nemen in je bezoek!

Loop het winkelcentrum door en sla via de Feldstraße de Marktstraße in. Dit is de hemel voor liefhebbers van schattige boetiekjes, kleine winkeltjes en eigenzinnige shops. Loop de Marktstraße vanaf de gedeelde stadstuin door totdat je weer bij de Feldstraße uitkomt.

De Feldstraße loop je uit, steek de grote weg over en loop door de Neue Pferdemarkt linksaf de Wohlwillstraße in. Daar vind je de koffiebar Caffé Latté, perfect voor een stukje taart en een goed kopje koffie.

hamburg-shoppen-tips-blackbirdsblossom-caffelatte

hamburg-shoppen-tips-blackbirdsblossom-kunstkiosk

Na je koffie loop je de straat uit, her en der nog schattige winkels en cafés spottend en sla je rechtsaf de Paul-Roosen-Straße in. Op nummer 5 zit daar de Kunst Kiosk, een perfecte winkel met veel bijzondere, kunstprojecten aan de muur, handgemaakte cadeautjes en heel veel ander moois!

Vanaf de Paul-Roosen-Straße ben je vrij snel aangekomen in de Reeperbahn, niet echt een tip voor een eind-van-de-middag-borrel maar als je toch in Hamburg bent.. die straat is zo bevreemdend dat je niet weet wat je overkomt als je daar doorheen loopt. Om de Reeperbahn heen vind je gelukkig wel verschillende cafe’s en leuke restaurants, perfect om je shopmiddag mee af te sluiten.

Al mijn Hamburg-hotspots kan je hier vinden!

Veel plezier als je binnenkort Hamburg eens bezoekt!

hamburg-shoppen-tips-blackbirdsblossom-map

Share: