Ik heb mijn brownies het liefste lekker fudgy en bommetje vol chocolade, als jij daar ook zo over denkt wordt je met dit recept voor brownies op je wenken bediend. Mijn recept voor fudgy brownies is tot in den treuren getest en aangepast en is een echte klassieker geworden, je kan in een handomdraai supermakkelijk zelf brownies maken.

Naar recept gaan

Ik hoef de titel alleen maar te typen en ik begin al te watertanden.. Deze fudgy brownies zijn zó lekker dat ik niet kan wachten tot ik naar de keuken kan rennen om er eentje te pakken. Maar geen zorgen, ik zal eerst het recept hier even delen!

fudgy brownies

Fudgy brownies

Er is altijd veel discussie over: moeten brownies fudgy zijn of wat meer cake-achtig? Het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar fudgy brownies zijn gewoon beter. Case closed.

Maar all jokes aside, ik ben groot fan van fudgy brownies. Het verschil in recept tussen een fudgy of cake-achtige brownie is de verhouding tussen bloem en de vettige ingrediënten. De vette ingrediënten zijn boter en chocolade, wat deze brownies vrij veel hebben, bloem en cacao zit er maar in kleine hoeveelheid in.

brownies recept fudgy

Nootjes in je brownie

Naast fudgy, eet ik mijn brownies ook het liefste zonder extra toevoegingen. Als ik een brownie eet, wil ik graag iets van chocolade eten en zijn het niet nootjes die mijn hart sneller doen kloppen.

Als jij wel graag nootjes of extra’s in je brownies wil, zijn walnoten altijd een veilige keuze, mocht je voor een wat luxere brownie gaan, kan je ook voor pecannoten kiezen.

Fudgy brownies

Gang cake, Dessert
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Porties 12 brownies

Ingrediënten

 • 200 gr pure chocolade
 • 180 gr boter
 • 250 gr suiker
 • 2 eieren
 • 95 gr bloem
 • 25 gr cacao
 • 1 tsp zout

Instructies

 • Hak de helft van de chocolade (dus 100 gram) fijn en leg dit apart.
  Smelt de andere helft au bain-marie.
 • Smelt de boter.
 • Mix de boter met de suiker.
 • Voeg de eitjes toe en mix weer even. Eindig op een wat hogere snelheid.
 • Giet de gesmolten chocolade hierbij en meng weer even.
 • Meng de 'droge' ingrediënten samen. Voeg ze toe aan je beslag.
 • Dit gedeelte meng je heel kort, alleen tot het net gemengd is, anders dan worden ze ook al een stuk minder fudgy.
 • Vouw de chocolade brokken die je aan het begin apart hebt gelegd door je beslag.
 • Bekleed een bakvorm met bakpapier.
 • Bak je brownies in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 25 minuten.

Video

Na het bakken

Laat ze na het bakken even rustig afkoelen. Omdat ze vrij fudgy zijn, zijn ze anders te ‘nat’ om aan te snijden en dan heb je meer een soort chocoladepuddinkje. Ik laat ze altijd op het aanrecht rustig op kamertemperatuur komen en daarna gaan ze in de koelkast. Op deze manier stijft de brownie een beetje op en ik vind die textuur heel lekker bij deze brownie. Mocht je geen plek in je koelkast hebben, kan je ze natuurlijk ook gewoon op het aanrecht laten staan en als ze helemaal afgekoeld zijn, kan je ze bewaren in een koekjestrommel of een andere luchtdicht bakje.

Let me know!

Geniet van mijn lievelingsrecept ever! Mocht je ze een keer maken, stuur me een berichtje op Instagram, vind ik altijd erg leuk om te zien.

Wil je het recept als video zien? Check dan mijn YouTube-kanaal en vergeet je niet te abonneren om geen nieuw recept te missen!

Blondies in plaats van brownies?

Heb je even geen zin in klassieke brownies maar wil je iets anders maken? Kijk eens naar mijn recept voor blondies! Deze heerlijke blondies maak je namelijk met witte chocolade in plaats van pure, en dat zorgt voor een heerlijk verrassend gebakje.

Pin dit recept voor fudgy brownies om hem nooit meer te verliezen!

recept fudgy brownies
Share: