8 rare eetgewoontes

Als ik de zoveelste regenboogtosti, unicorntaart of charcoal ijsje op Instagram voorbij zie komen, begin ik automatisch te gruwelen. En zo heb ik nog een aantal andere dingen die ik nooit zal proberen te eten, of juist ná het proberen besluit om nooit meer te doen…

 • Eten in regenboogkleuren
  Ik snap deze hype écht niet. Waarom moet mijn tosti ineens gekleurde kaas bevatten? Waarom hebben donuts ineens alle kleuren van de regenboog of is pannenkoekbeslag niet meer gewoon beige? Ik kan echt niet.. WAT?!

Dit zal je me dus nóóit zien eten (of bakken)!

 • Staand eten
  Lekker casual op een festival aan een statafel wat frietjes wegprikken? Nee, dat wordt ‘m niet. Ik kan het fysiek gewoon niet, dat staan eten. Liever zoek ik dan ook tien minuten naar een plekje om te zitten dan dat ik staand mijn eten moet gaan weghakken.
 • Spruitjes
  Spruitjes waren vroeger al mijn lievelingseten. Vooral de spruitjes die papa maakte, gestoomd met spekjes waren altijd dusdanig favoriet dat ik ze zelfs met mijn verjaardag altijd wenste te eten. Nou eet ik tegenwoordig geen spekjes meer, maar de liefde voor spruitjes is altijd blijven bestaan.
 • Charcoal eten
  Vooral op Instagram werkt dit natuurlijk erg goed maar ik krijg hier net zulke rillingen bij als bij de rainbow-hype. De eerste tientallen resultaten op Google gaan ook allemaal over de gevolgen van het eten van charcoal. Het kan opzich niet veel kwaad maar het maakt het nou ook niet bepaald aantrekkelijker.
 • “Zonde van de calorieën!”
  Dit is een van mijn hoofduitspraken. Vergis je niet, ik ben helemaal niet bezig met het tellen van calorieën of diëten, maar ik wil wel alleen maar lekkere dingen eten. En dus is de kans groot dat ik iets medium-lekkers laat staan omdat ik het zonde vind om iets te eten wat ik niet zo lekker vind.
 • Avocado-hype
  Ook ik vind avocado’s op toast, in salades of als guacamole (vooral dat laatste gaat er altijd wel in) érg lekker. Maar waarom kan je tegenwoordig kiezen of je een broodje van avocado wil of kan je je eitje ín een avocado geserveerd krijgen? Die craze rondom avocado gaat echt te ver voor een product met zo’n gigantische ecologische footprint.
 • Aan een bar eten
  Hiervoor geldt eigenijk hetzelfde als staand eten en het voelt allebei als dezelfde horror. Ik wil genieten van wat ik eet en niet bezig te zijn met het niet van de barkruk flikkeren terwijl ik wat lekkers zit te eten. Het voelt ook zo gehaast en leidt zoveel af, alsof je tussendoor even snel wat moet eten in plaats van een volwaardige maaltijd nuttigt. Waarom wat luxere restaurants vaak ook de mogelijkheid hebben om aan de bar te eten, ontgaat me dan ook volledig!
 • Taart
  Zoals jullie weten, bak ik nogal graag. Taarten zijn vooral favoriet maar ook koekjes maak ik met liefde. Maar wat jullie waarschijnlijk niet wisten, is dat ik zelf helemaal niet zo graag taart eet. Stiekem komt dat wel goed uit want ik moet regelmatig nieuwe stukjes proeven en dan heb ik na één hapje wel genoeg gehad. Maar als je mij zou zeggen dat een chef-kok zelf niet van eten zou houden, had ik je niet geloofd.

Nu jullie…

Hebben jullie ook rare voorkeuren als het op eten aankomt? Ben heel benieuwd!

8 Food Confessions - Rare eetgewoonten
Share: