Food

Recept: Chocolade marshmellow brownietaart

Oh mjam, ik hoef alleen maar naar de foto hierboven te kijken en ik begin al te watertanden. Ik wilde graag iets met chocolade trakteren op mijn verjaardag maar écht een stuk taart zou wat lastig worden om in kleine stukjes te snijden en simpele brownies waren weer te saai. Eindresultaat? Ik mikte heel, heel veel spullen bij elkaar en de chocolade marshmellow brownietaart werd goddelijk lekker!

Ingrediënten voor 25 – 30 brownies

Voor de brownies
6 eetlepels cacaopoeder
240gram gesmolten boter
400gram suiker
4 eieren
Half zakje vanille suiker
325gram bloem
Snufje zout
Optioneel: gebrokkelde pure chocolade & fijn gehakte noten

Voor de topping
Chocolate chips
Nootjes (wederom optioneel)
Mini-marshmellows (Kan je die niet vinden? Snijd grotere in kleine stukjes.)
100 gram pure chocolade om te smelten + beetje melk om het te verdunnen.

Stap voor stap

1. Smelt de boter, haal het van het vuur en roer de cacaopoeder er doorheen.

2. Voeg de suiker, vanille suiker, zout en de vier eieren toe en mix het goed met elkaar.

3. Als laatste stap klop je er nog de bloem beetje bij beetje doorheen totdat het een gladde massa wordt.

4. Nu kan je bepalen hoeveel crunch je je brownies mee wil geven, roer je er nootjes doorheen of enkel wat grovere stukken pure chocolade? Ik ben voor veel extra chocolade en een beetje nootjes omdat ik simpelweg nog wat in de kast had staan. Kies wat je lekker vindt!

Verwarm de oven voor op 160 graden, vet een bakvorm (in mijn geval gewoon een taartvorm) in en giet je beslag daarin. Bak dit gaar in 20-25 minuten.

Marshmellow-topping

Je browniebasis is nu klaar, tijd om ‘m nog wat bijzonderder te maken!

5. Gooi de marshmellows, extra nootjes en chocolade stukjes over je brownie heen.
6. Zet de oven zachter en schuif je bakvorm opnieuw in de oven. Houd ‘m even goed in de gaten, laat de marshmellows rijzen totdat ze bijna twee keer zo groot zijn en haal je vorm uit de oven.
7. Laat dit even rustig afkoelen. Smelt de pure chocolade en druppel dit over je taart.

Voila!

Leave a Comment

Comments (25)

  1. Okee Eva, dit klinkt echt meer dan goddelijk lekker :D (en dat net nu ik een hele echte allesverslindende chocoladecraving heb!)

    1. Hmm en laat ik nou net nog een chocoladetaart-recept klaar hebben staan, ik wacht wel even tot je craving voorbij is ;)

  2. Oh. My. God. Dit klinkt echt hemels! Wat een geweldig recept. Zelf vind ik het altijd wel lastig om al die ingrediënten bij elkaar te shoppen (ben het type: ‘doe wat water erbij en klaar’), maar dit klinkt wel echt alsof het alle moeite waard is.

  3. Holy shit, je zal wel de beste verjaardag ooit hebben gehad! Ik voel me al dikker worden als ik er naar kijk, maar dit is het vast meer dan waard. ;)

    1. Och ja, ik denk hier nog bijna dagelijks aan terug. Lijkt me ook een perfecte traktatie voor Sint en Kerst toch? ;) Elk excuus om het nog een keer te maken!

  4. Ze staan hier as we speak in de oven!! Ik ben heel benieuwd. Ik heb ze gemaakt voor mijn verjaardag morgen. Ik laat je weten hoe ze bevielen!

Scroll Up