Ik heb lang, heel lang nagedacht over hoe ik moest schrijven over Thailand. Ik ben geen travelblogger, heb de wereld niet gezien en heb dus geen backpack vol vergelijkingsmateriaal. Ik deel wel graag tips, hotspots, plekken die je moet bezoeken in toffe steden. En dan vooral tips die haalbaar zijn voor jullie tijdens een bezoek aan Berlijn, Hamburg of Boedapest… Maar hoe moet dat met Thailand?

Jump to the English post

In no-time kan ik een lijstje opstellen met restaurants, kroegen, de fijnste stranden en de leukste activiteiten in Bangkok, Chiang Mai en Koh Lanta maar heb je daar echt wat aan? Dus liever schrijf ik over mijn eerste keer Azie, de angst voor vliegen, de bijzondere momenten en de lessen die ik heb geleerd. Dit is dan ook slechts het eerste deel van mijn Thailand-posts.

Travel - first time Thailand - 001

Travel - first time Thailand - 019

Eerste keer Azië

Ik moet het eerlijk toegeven: Azië trok me helemaal niet. Amerika, daar wilde ik graag heen en Europa heeft ook nog zoveel te bieden. Daarnaast heb ik geen bijzondere voorliefde voor het eten, en de hysterie rondom de boeddhabeelden die te pas en te onpas overal opduiken, ontloop ik ook liever. Maar toch, met een aanstaande trip naar China in mijn achterhoofd, leek het me niet verkeerd om me eens op een langzame manier onder te dompelen in de Oosterse cultuur. En waar beter te beginnen dan in Thailand? In dit land, overspoeld door toeristen, is namelijk alles al ontdekt. En dat vond ik toch best wel prettig voor een eerste keer buiten Europa.

Bangkok is misschien net zo ‘puur Azië’ als Amsterdam een juiste vertegenwoordiger is voor de rest van Nederland maar vanaf het moment dat we voet zetten buiten het vliegveld, de BTS richting ons hotel namen en vanuit daar de wijk Silom ontdekten, wist ik dat ik het volledig had onderschat. Midden december is het klimaat er heerlijk, warm maar niet beklemmend en waande ik me in hartje zomer, een aangename afwisseling van het gure weer dat zich net meester begon te maken van Berlijn.

Travel - first time Thailand - 010

Men zegt vaak dat je Bangkok haat of juist geweldig vindt, iets wat ervoor zorgde dat we expres een zielloos hotel hadden uitgekozen. Mocht het inderdaad overweldigend zijn, dan konden we ’s avonds in ieder geval op een neutrale plek even bijkomen. Maar dat was écht niet nodig.. De stad was in een woord geweldig! De hysterie, de waanzin, de bizarre mensen, alles is over de top en je weet niet waar je moet kijken maar toch viel er een bepaald soort rust over me heen. Alsof ik ineens wist dat ik niet alles kon zien, het gewoon moest nemen zoals het kwam en genieten van het moment. En dat deden we.

Ik heb nog zoveel te vertellen en zoveel momenten te delen maar mocht je ondertussen al vragen hebben, stel ze gerust. En ondertussen alvast foto’s, heel veel foto’s!

Travel - first time Thailand - 005

Travel - first time Thailand - 007

ENGLISH

I’ve been thinking quite long and hard about how I should write about or first trip to Thailand. I’m no travelblogger, haven’t seen the world and don’t have a backpack full of comparisons ready for you. However, I do like to share tips, hotspots and places you need to visit in cool cities. But actually especially for cities that you can visit for a weekend, for example Berlin, Hamburg or Budapest. But how to deal with Thailand?

I could sum up millions of bars, restaurants and the best beaches and things to do in Bangkok, Chaing Mai or Koh Lanta. But is that really something you’re looking for? I’d rather share with you my experience of my first time in Asia, being scared of flying and the special moments and lessons I’ve learned along the way.

Travel - first time Thailand - 017

First time Asia

I have to admit: I really didn’t fancy going to Asia. I always thought America would suit me more but Europe also has so much more to offer. Plus I never really craved Asian food, yes really. But still, we had a trip to China planned due to a wedding and with that in the back of my mind it didn’t seem like a wrong idea to get a small taste of Eastern culture. And where better to start than Thailand? Everything is already discovered by tourists, and to be honest that felt like a big plus for the first time outside Europe.

Bangkok might just be as ‘pure Asia’ as Amsterdam is the correct representative for the rest of Holland, but since we first set foot outside the airport and took the BTS to our hotel, I knew I never did it justice. In the middle of December it’s lovely warm and felt like the heart of summer, a nice change to the cold weather in Berlin.

People often tell you that Bangkok is a city you love or hate. That made us choose a hotel that didn’t have much character, in case the city would be too overwhelming, we could still relax at a neutral place at night. But that was far from needed. I loved Bangkok! The hysteria, madness, bizarre people you see, everything is over the top and you have no idea where to look, but still I felt some kind of tranquility. As if, for the first time, I knew for sure that we couldn’t see everything and things just come as they do. Just let it go, follow the flow and enjoy. And that’s exactly what we did.

There is still so much more to tell, moments to share and tips to give but for now you’d have to do with the pictures.

Travel - first time Thailand - 018

Travel - first time Thailand - 006

Share: