En hoe begin je ineens weer? Dat is de grote vraag die me al dagen, weken, maanden bezighoudt. Elke dag denk ik eraan, denk ik aan de eerste post die ik wil plaatsen na zo’n lange afwezigheid en aan de woorden waar ik mee wil beginnen, maar ik weet het niet. En dus begin ik maar. Even geen eisen om ‘het beste ooit’ te publiceren of een grandioos verhaal te vertellen, maar een nieuwe rubriek waar ik veel zin in heb, namelijk favourites van de voorgaande maand. Aan het eind van elke maand zal ik mijn favorieten met jullie delen, films, series, recepten, boeken… You name it, ik tip ze!

Film

Het vinden van mijn favoriete film van januari was een beste uitdaging. Door een aantal slechte dagen heb ik meer dan twintig films gezien deze maand en er daar slechts eentje van kiezen, is toch een aardige opgaaf. Maar het werd Mid90s. Dit regiedebuut van Jonah Hill verscheen vorig jaar en werd erg positief onthaald, en ook ik kan niets anders zeggen dan dat ik fan ben!

Het is het coming-of-age verhaal van Stevie, een dertienjarige jongen die in de jaren negentig opgroeit in Los Angeles. Zijn thuissituatie is niet ideaal en hij ontvlucht het huis regelmatig om van zijn gewelddadige broer af te komen. Tijdens zijn zoektocht naar wie hij eigenlijk is, ontmoet hij een groepje jongens in een skatewinkel in L.A. en maakt hij kennis met een nieuwe manier van leven.

Boek

Ik wilde al heel lang aan de serie beginnen maar eerst moest ik het boek lezen van mezelf en wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan! Waar ik het over heb? The Handmaids Tale. Ik kan me niet herinneren dat ik eerder een boek heb gelezen dat zoveel impact op me heeft gemaakt. Dagenlang heb ik aan niks anders gedacht en ook nu kruipt het verhaal van Margaret Atwood eens in de zoveel tijd terug in mijn gedachten. Simpel gezegd: als je dit boek nog niet gelezen hebt, is het écht een must-read!

Serie

De serie waar niemand genoeg van kon krijgen deze maand, was ook verreweg mijn favoriet: Sex Education. De acteurs zijn geweldig, het verhaal is top, diversiteit is de normaalste zaak van de wereld en de locatie, oh mijn god die locaties! Ik heb nog nooit zo erg in een serie willen wonen sinds Mad Men en ik kijk reikhalzend uit naar het tweede seizoen.

Sex Education is te zien op Netflix.

Muziek

Als het te lang duurt tussen de eerste single en het daadwerkelijk verschijnen van het nieuwe album, dan weet je al bijna zeker dat het goed zit. En dat zit het met de nieuwe plaat van Balthazar zeker. Net op het nippertje nog mijn favoriete album van deze maand.

Diner

Dit gerecht is echt een fucking smaakexplosie in je mond, halleluja zó verschrikkelijk lekker! Het recept van Green Kitchen Stories lijkt misschien wat lastig maar dat komt vooral door de bijgerechtjes die het helemaal een onvergetelijke maaltijd maken. Ik heb daarnaast nog een frisse knoflook/yoghurtsaus gemaakt die perfect bij het recept past, maar ben je vegan, dan kan je deze natuurlijk weglaten.

Recept en foto via Green Kitchen Stories

Tot slot…

Het ziet ernaar uit dat ik eindelijk weer terug ben, voor het eerst sinds maanden jaagt mijn laptop mij geen angst meer aan en ik heb zin om te schrijven, om verhalen en reizen te delen en weer talloze recepten te publiceren. Dus let’s go!

Share: