Personal

What’s next?

Dan woon je in Berlijn, heb je een toffe baan, leuke vrienden én de allerallerallerbeste als vriendje, huisgenoot en biergarten-partner. En dan? Dan valt er stiekem nog best wat te wensen..

Zo zou ik heel graag een auto willen. Of nee, een busje. Waarmee we in de weekenden weg kunnen rijden. Niks ten nadele van Berlijn maar ik hou van de wind die met de zee gepaard gaat. Ik wil naar de kust en wegwaaien, tegen de harde wind in schreeuwen en een warm en rozig gezicht krijgen van de snijdende zeelucht.

En als we dan toch een auto hebben, dan komt eindelijk die hond. Die hond waar ik al drie jaar van droom maar die zou moeten passen bij het huis, ons leven en ons. Die er nu toch wel écht bij past (hij mag zelfs mee naar kantoor) maar voor wie het zelfs nóg leuker is als hij mee kan naar het bos in het weekend.

Is mijn lijstje met #futuretattoos steeds langer. Gebrek aan geld weerhoudt me ervan om eindelijk met mijn droom-artist in gesprek te gaan. Ik weet wat ik wil, ik weet dat zij het kan en ik weet dat het te gek wordt. Nu nog even sparen.

Of koop ik dan toch eindelijk wat droomlenzen voor mijn camera? Sinds ik steeds vaker en vaker met Marjolein op pad ga, krijg ik steeds meer kriebels van fotografie. Het is zo fijn om rond te lopen met mensen die je andere hoeken en details laten zien, die je leren op andere manieren naar dingen te kijken. En nu mis ik dus lenzen voor mijn camera. Sja, it’s a hard knock life.

En doe me dan ook nog maar vliegtickets naar IJsland, Denemarken, Lissabon (ja graag nog een keer!) en wat extra vrije dagen in Berlijn, gewoon om even op adem te komen en te genieten van het feit dat we nog steeds hier wonen.

Heb jij nog veel ‘en dan’-en?

Leave a Comment

Comments (22)

 1. Wat is het fijn eigenlijk om nog iets te wensen te hebben. Ik denk dat het leven heel saai zou zijn als we alles zouden hebben wat we graag willen. Jouw ‘en dan’ lijstje klinkt in ieder geval heel mooi. Hoe mijn lijstje eruit ziet weet ik even niet, want twee hele grote dingen worden er ineens vanaf gestreept: een mooi huis en binnenkort een pluizige huisgenoot. Ik denk dat mijn ‘en dan’ lijstje vooral bestaat uit avonturen die ik nog wil beleven. Reizen en toffe dingen doen voor mijn opleiding/blog en nog een beetje meer reizen.

  1. Ja dat is natuurlijk ook zo! :)
   En wat ontzettend fijn dat je een nieuw mooi huis hebt en ik ben benieuwd naar je pluizige huisgenoot!!

 2. Wat een mooi lijstje van dingen die je nog zou willen. Toch heerlijk om nog over van alles te kunnen dromen! ik zou zelf heel graag mijn fotografie-bedrijf willen uitbreiden en bijvoorbeeld ook opdrachten in het buitenland hebben, ook zeker een paar mooie lenzen erbij en voor de rest heel veel van de wereld zien en mooie herinneringen maken. Ik denk dat dat nog wel bovenaan dat lijstje staat. Ik zou ook inderdaad nog heel graag naar IJsland gaan, Italiaanse steden, Noorwegen, Spanje en ook zou ik nog graag weer teruggaan naar Ierland en Engeland. Nou moet ik zeggen dat mijn reislijstje wel een beetje eindeloos is, haha.

  1. Dat is ook echt een prachtige droom! En wat geweldig om van je hobby op zo’n manier je beroep te maken. Ik hoop zoooo erg dat het er van komen gaat!

 3. Heerlijk om soms even weg te dromen bij alles wat er nog te wensen valt. Want hoewel we veel hebben, dromen mag altijd vind ik. Wat lijkt het mij ook fijn om een auto te hebben, het geeft gewoon echt meer bewegingsvrijheid. Verder voor mij geen hond, maar een kat – zodra ik een eigen appartementje heb, zorg ik dat ik zo’n lief huisdiertje krijg. Oh, een eigen appartementje staat ook op mijn ‘en dan’-lijst. Maar eerst even de studie afmaken.

  1. Dat lijkt me sowieso een goede droom: studie afmaken. En een kat lijkt me ook te leuk hoor, jammer genoeg zijn we allebei ontzettend allergisch dus kunnen we zo’n beestje echt niet in ons huis hebben :(

 4. Heerlijk lijstje! Mijn lijstje bestaat vooral uit trouwen (en dat gaat bijna gebeuren jeej!), mooie reizen maken, ergens wonen met schone lucht en werk voor mezelf gaan doen ipv voor een baas. Maar die laatste 3 zijn echt toekomstdingen :)

  1. Whieehoee wat fijn dat eerste! En werk voor jezelf in plaats van voor een baas lijkt me stiekem ook heerlijk, maar daar echt van rondkomen is nu echt vooral héél erg dromen, wie weet superooit :)

  1. Dat is ook echt heerlijk :) Ik realiseerde me ook echt dat ik helemaal tevreden ben maar her en der knaagt nog een beetje iets voor de volgende stappen.

 5. Mooi en herkenbaar! Stiekem ook wel fijn om nog veel wensen te hebben. Wat zou het vreselijk zijn als je alles zou hebben wat je zou willen.. er moet nog iets te dromen overblijven ;-)

  Mooi lijstje heb je; een busje en daarmee lekker roadtrippen.. I’m in!

 6. Ik begin zelf eerst maar met een baan, en een huis samen met mijn vriend, en dan kan ik ook verder dromen. Ik zou dan ook een auto willen (oké, eerst een rijsbewijs), een boot (maar nee daar heb ik de komende 20 jaar geen geld voor), naar Amerika, voor de eerste keer op wintersport, en dan en dan en dan…

 7. Haha, toen je begon over een busje/auto en een hond, dacht ik: oh maar dat issss op ziccchhh wel haalbaar.. En toen kwam de rest, haha! Ik heb zelf ook te veel dingen die ik wil. Een auto is geen must, maar zou wel fijn zijn. Al die reisjes die ik nog wil gaan maken.. Cameraspullen.. Te veel

  1. Hahahaha ja dat is nog een beeetje een issue ;) Busje en hond zijn denk ik wel de eerste die we gaan afstrepen, denk ik. Hooop ik ;)

 8. Wat een fijn lijstje! En jaaa, een hondje! Leukleukleuk!
  Ik heb ook een hond op mijn lijstje staan, maar dat is echt een toekomst-project. En een nieuw huis. En inderdaad een ticket naar IJsland. En dan ook gelijk een ticket naar Australië. <3

 9. Blijven dromen is fijn. En je dromen waarmaken ook natuurlijk! Lissabon, IJsland en Denemarken lijken met allemaal fijn! Zo wordt m’n wishlist steeds een stukje langer ;-)

 10. Oh ja, hier ook een langere verlanglijst dan mijn bankrekening aankan! Maar ja, als je alles maar gedachtenloos kon kopen, dan is het ook allemaal minder bijzonder. Laat staan van de vele stompzinnige impulsaankopen/tattoos die je dan hebt.

 11. Als er niets meer te wensen of te dromen was, zou je ook diep ongelukkig zijn. Dat blij zijn met wat je hebt is een ding, het niet meer willen is iets totaal anders. Dus lekker blijven wensen en sparen tot die dromen ook uitkomen :)

 12. Yep, I definitly know the feeling. But that’s OK because we don’t need EVERYTHING, right? Yet that van sounds great… And the dog as well. And the tattoos…

Scroll Up