Ik ben nog niet écht een DIY-nerd, zou het graag willen zijn en ik begin het echt te leren maar ik kies voorlopig nog voor de veiligheid voor wat gemakkelijke DIY’s. Vooral die waar ik niet zo heel veel extra spullen voor nodig heb. En laat ik nou net een flinke hoeveelheid glazen limonadeflessen in huis hebben die ik regelmatig gebruik als bloemenvaas maar eigenlijk behoorlijk saai vind. Met deze DIY worden ze een stuk leuker!

DIY dotted vase -2

Benodigdheden:

– Glazen fles
– Nagellak
– Wattenstaafjes met een ‘puntje’
– Plastic bordje

Die wattenstaafjes waren nog wel even zoeken, je kunt namelijk het beste de wat puntige wattenstaafjes gebruiken in plaats van de normale ‘ronde’ omdat je daarmee wat beter de stippen kunt plaatsen.

Was de buitenkant van de fles even goed af en laat ‘m in de lucht drogen.

Als hij droog is kan je wat nagellak op het bordje gieten en begin met het zetten van stippen.

Giet telkens maar beetje bij beetje wat nagellak op het bordje, aangezien je er nog wel even mee bezig bent wordt de nagellak al snel wat stroperig door de lucht en dat maakt het zetten van de stippen alleen maar lastiger.

Check trouwens hoe goed mn nagellak matcht, alsof erover na is gedacht ;)

DIY dotted vase -3

Na werkelijk een miljoen stippen ben je dan eindelijk klaar. Uiteraard kan je ook een kleinere fles pakken of bijvoorbeeld waxinelichthoudertjes en die op deze manier wat leuker maken.

Laat het nog wel even goed drogen, veel stippen zullen wat dikker zijn en dan smeer je ze al snel uit, zou zonde zijn!

DIY dotted vase -5

Share: