Zoals ik in de vorige post al schreef was ik de afgelopen tijd vrij druk bezig ons huis echt een thuis te maken. Hoe burgerlijk en cliché het ook klinkt, dat is toch best belangrijk. Mede dankzij wat goed DIY-werk valt alles behoorlijk op z’n plek!

Een van mijn laatste DIY-projecten is de Geometrische String Art die je hierboven ziet. Easy peasy en met een tof resultaat!

Materialen:

Geometrische prent
Fotolijst
Dik papier
Borduurgaren
Naald
Schaar
Potlood
En een plekje op de muur!

DIY geometric art - 03

Stap voor stap

Leg alles voor je op tafel en kies een kleur borduurgaren uit die goed bij je interieur en andere woonaccessoires past. Aangezien je werk uiteindelijk een groot aantal lijnen zal krijgen, kan je natuurlijk ook verschillende kleuren met elkaar combineren en bijvoorbeeld de buitenste rand een andere kleur geven dan de binnen lijnen.

Print je uitgekozen prent uit op normaal papier. Houd deze tegen het raam met je dikkere vel papier eroverheen. Vervolgens zet je een stipje met potlood op elk ‘kruispunt’.

DIY geometric art - 04

Prik nu gaatjes op de kruispunten met je naald en denk even na over de richting die je straks wilt volgen tijdens het borduren. Aan de achterkant kan je draad zovaak als nodig is over elkaar heen maar aan de voorkant is het het mooiste effect als het in één keer goed zit.

Het is niet altijd nodig om elk kruispuint van te voren door te prikken, soms komt je draad er alleen overheen. Laat sommige twijfelgevallen dus nog even dicht, later doorprikken kan altijd nog.

Knoop je draad aan de achterkant vast, lijst je werk in en je DIY borduurkunst is klaar!

DIY geometric art - 01

Share: