Lieve Anne en haar babybump maakten zelfs enige gevoelens bij mij los en naast dat ik bij haar stond te jubelen over hoe schattig en klein de babykleertjes zijn, besloot ik ook zelf eens aan de slag te gaan. Ik maakte een babybroekje van biologisch jersey en kan niet wachten tot mini-Anne hem aan kan!

DIY baby leggings -1

Materialen:

Bio Jersey – ik heb deze gebruikt
Elastiek, zo lang als het kindje breed is
Naaimachine
Schaar
Meetlint
Patroonpapier
Spelden
Legginkje met juiste maten óf patroon voor babyleggings

DIY baby leggings -7

DIY baby leggings -6

1. Kijk eerst even met een proeflapje of je naaimachine geen problemen heeft met jersey, dat bleek die van mij (een oude van oma) wel te hebben en dat leverde aardig wat frustratie op.

2. Het makkelijkste is het als je werkt met een broekje of legging in de juiste maat. Vouw deze dubbel, leg hem op patroon papier en trek de omtrek over met aan de bovenkant 3cm extra, bij de pijpjes 2cm en aan de zijdes 1cm naadtoeslag.
Knip je zelf gemaakte sjabloon uit en speld hem op de dubbelgevouwen jersey. Bij het knippen heb je op deze manier twee identieke stukken stof, handig!

3. Leg de stof met de goede kanten op elkaar en speld de bovenste zijnaden aan elkaar vast. Naai deze met een rechte steek door tot het punt in het midden.
Maak nu in beide pijpjes een zoom. Vouw de twee centimeter extra aan de onderkant naar binnen en naai deze vast.

DIY baby leggings -5

DIY baby leggings -4

4. Klap je broekje open zodat de naad die je hebt gemaakt omhoog ligt. Speld beide broekspijpjes aan de binnenkant vast en naai vervolgens van de ene zoom, door het kruis, naar de andere.

5. Het enige dat nu nog rest is de bovenkant omzomen en daar een boord van te maken.
Knip een stuk elastiek af, dubbel zo lang als je broekje breed is, leg de uiteinden daarvan 2cm over elkaar heen en naai dit vast zodat je een cirkel hebt. Leg de elastieken band om de bovenkant van je broekje en vouw deze 3cm om. Zet het vast met spelden en naai je boord vast.
Nu is het slechts nog een kwestie van je broekje goed keren en klaar!

Vind je het leuk om vaker naai-DIY’s te zien op EvainBerlin?

DIY baby leggings -2

Share: