Personal

Dingen die je wel zou willen maar nooit zal doen (waarschijnlijk..)

Mijn hoofd is een doolhof van wilde ideeën, plannen die niet tot uitvoer zullen komen maar die ik tot in detail uitdenk voor ze aan de kant te schuiven, mogelijke toekomstbeelden lijken de beste die ik ooit heb bedacht. En ga zo maar door. Mijn creativiteit lijkt soms grenzeloos.

Via Lonneke (die het originele idee van Natasja had) werd ik aangemoedigd eens na te denken over 10 dingen die ik wel zou willen maar (waarschijnijk) nooit zal doen.
Ik heb er voor de zekerheid – noem het valsspelen – inderdaad ‘waarschijnlijk’ aan toegevoegd omdat ik het nooit zeker weet.

⚬ Een festival organiseren

Ik heb wel geholpen aan de zijlijn met wat social media en content en ben ook als medewerker aanwezig geweest bij veel festivals maar wat lijkt het me tof om er een keer zelf een te organiseren!

⚬ Met een grote groep vrienden samenwonen

Het lijkt me zó gezellig, met z’n allen in een gigantisch huis, als je zin hebt samen eten en avonden leuke dingen doen. Een soort fulltime vakantie maar dan thuis.

⚬ Teken- & schilderlessen volgen

Waarom ik dat niet zal doen? Omdat ik daar echt totaal geen aanleg voor heb dus zo’n lesje zou meer tijdsverdrijf zijn dan dat het écht mijn gebrek aan kunnen oplost.
Hetzelfde verhaal trouwens voor zangles, alhoewel ik mezelf wat dat betreft nog wel stiekem kan wijsmaken dat ik er wél goed in ben ;)

⚬ Mijn eigen winkel openen

Echt alle details zijn al uitgedacht, zelfs gewenste locaties zitten al in mijn hoofd maar dat zou toch van de zotte zijn? Of misschien toch niet?

⚬ Motorrijden

Joppe heb ik gepusht om het te doen nadat hij voor de zoveelste keer zei dat het hem zo leuk leek. Sindsdien heeft hij het dromerig over reizen die we samen kunnen maken, ik achterop. Maar dat lijkt me werkelijk doodeng, dan liever nog zelf achter het stuur!

⚬ Omscholen tot developer

En dan het liefste ook echt een volwaardige front-end developer.
Ik zou me zo graag willen omscholen, weer vier jaar studeren, met stages erop en eraan. Maar de stap om het ook echt te doen is te groot. Wie weet met cursussen en een bizarre samenloop van omstandigheden komt het er ooit nog een keer van.

⚬ Emigreren

Nog verder ja. Want we kunnen dit dus wat kunnen we nog meer? Ik droom er al aardig lang over om ons door werk te laten leiden, te solliciteren op functies in andere landen of werk te zoeken wat we overal kunnen doen.

⚬ Een boek schrijven

Sinds ik tijdens mijn studie een tienerboek (of Young Adult zoals dat tegenwoordig zo hip heet) heb geschreven, heb ik de droom deze verder uit te werken en uit te geven. Verhalen voor kinderboeken spoken ook regelmatig door mijn hoofd.

⚬ Basgitaar spelen

Ooit had ik de kans tot privé basles maar kwam het er door omstandigheden niet van. Nu voelt dat een beetje als een gemiste kans en denk ik niet dat ik dat snel nog zal gebeuren.

⚬ Foodfight

Lonneke had het over een stukje taart maar ik droom stiekem af en toe over een gigantische foodfight. Ik ben er alleen nog niet over uit hoe ik dit voor elkaar kan krijgen. Jullie tips?

En jij?

Heb jij ook een lijstje met dingen die je wel zou willen doen maar (waarschijnlijk) nooit doet?

Leave a Comment

Comments (34)

 1. Yay voor een eigen winkel beginnen, een boek schrijven en op wereldreis gaan… Ook allemaal dingen waarover ik járen kan dromen maar nooit realiseer :’)

 2. Aaah, daar zitten anders best mooie plannen tussen Eva! Wat zou je voor winkel openen? Mijn lijstje ken je al dus die zal ik hier niet noemen. Al kan ik daar inmiddels aan toevoegen dat ik ook nog wel eens iets compleet anders zou willen gaan doen met mijn leven: baan opzeggen, verhuizen, misschien zelfs emigreren… Vooral die laatste twee zie ik niet heel snel gebeuren.

 3. Ooooh ik wilde altijd zo graag een eigen bloemenwinkel. Als ik heel eerlijk ben, denk ik er soms nog steeds wel eens over na, maar goed.. lekker blijven dromen. :D

 4. Mooie lijst, vooral met een grote groep vrienden in 1 huis wonen spreekt me wel aan maar ook emigreren.. Heerlijk om daar over te dromen :)

 5. Wat leuk zo’n lijstje! Een foodfight lijkt me ook awesome. En die developerscursus ga je gewoon doen hoor! :D

  Op mijn lijstje.. Tja, ik weet het even niet. Een normaal leven met een ritme? Haha. Nee: een stoute droom is wel een eigen koffiezaakje, met zelfgemaakte broodjes en taart. Heel veel taart.

  1. Laten we het samen doen Lizet! Dan combineren we het met een winkeltje zoals ik ‘m ook graag heb, want daar moet natuurlijk ook heel veel taart en koffie bij!

 6. Tof lijstje en ook leuk dit van anderen te lezen. Stiekem heeft iedereen een emigreerdroom denk ik…
  Ik plaatste toevallig eergisteren een tag over wat je juist wél gedaan hebt.

 7. Ik zou nog graag piano willen spelen. Een piano kopen en oefenen tot ik er bij neerval tot ik een prettig deuntje kan spelen. Ook zou ik ooit graag de tango willen leren dansen, een dure sportauto rijden en op excursie gaan naar de noordpool. Gaat vast niet gebeuren vrees ik :-(

  Boek schrijven staat wel op m’n lijst, net als een wereldreis, een (motor)rijbewijs en dat ene huisje op het Italiaanse platteland eigenlijk ook. Allemaal dingen waar ik ook gewoon keihard voor ga knokken :-)

  1. Die Noordpool-droom is toch net als de tango leren, wereldreis, boeken schrijven en een Italiaans huisje (joe ik kom op vakantie langs!) best te doen toch? Gewoon goed plannen! Of combineren!

 8. LIEVE EVA, ALLES KAN!

  Zullen we samen een festival organiseren? En je tentenfeestje is ook een soort festival!

  Als wij nou bij jou en Joppe intrekken, telt dat dan ook?

  Als jij tekenen en schilderen leuk vindt, kan je gewoon lessen gaan volgen. Omdat het leuk is. En volgens mij heb jij heus talent.

  WINKEL! JAAA! In Berlijn? Als je dat nou hier doet dan doe ik met je mee.

  Motorrijden. Waarom zou dat niet kunnen?

  Omscholen. Kan ook heus in je eigen tijd met een cursus. En Joppe kan je ook wat leren, toch? Doen, als jij dat wilt!

  Emigreren. Heb je al gedaan. En dat kan dus heus nog eens.

  Een boek schrijven. Wat let je?

  Basgitaar. Lessen nemen van een hippe Duitser, waarom niet?

  Foodfight. Ik zeg 31 juli.

  1. <3
   En die foodfight 31 juli moeten we nog maar even uitstellen want ik wil jou en Robert ook wel aan groot aantal taarten in het gezicht gooien!

 9. Wat een fijn lijstje! Leuk om jouw ideeën te lezen :D Ik heb ook nog genoeg plannen, haha. Ik zou heel graag een instrument willen spelen (vooral de piano of gitaar, omdat ik zing), ik zou graag in het buitenland willen wonen voor een bepaalde tijd enzovoort enzovoort.

  1. Ja ik merkte ook bij (bijna) alles dat ik direct dacht “Maar ehm, dit en dit doen en ik ben er al.. ” soms lijken dingen veel dichterbij dan je in eerste instantie zou denken.

 10. Oh heel veel! En ook weer redenen waarom het nooit zal gebeuren…

  – een eigen bedrijf beginnen. Lijkt me een droombaan, eigen baas zijn. Maar er is altijd een stukje onzekerheid. Ik heb nu een vaste baan waar ik goed op mijn plek zit en ook zekerheid voor de toekomst heb
  – rechten studeren. Ik ben heel tevreden met mijn Bachelor of Business diploma, maar als ik het nog eens over kon doen zou ik rechten studeren… Waarschijnlijk in het buitenland.
  – naar Amerika emigreren. Vorig jaar hadden we de mogelijkheid. Dit is altijd mijn droom geweest maar toen het erop aan kwam, hebben we ertegen besloten omdat ik er niet aan moest denken mijn moeder niet meer zo vaak te kunnen zien. Ik denk dat zo een kans er ook maar één keer in zit…
  Hoe dan ook, ik ben enorm tevreden met mijn leven zou het nu is :) Maar dromen mag altijd!

  1. Een eigen bedrijf (of winkeltje) beginnen is ook mede door de onzekerheid echt een groot vraagteken. Ik zou het zo doen als ik zeker zou weten niet elke maand weer geld bij elkaar te hoeven sprokkelen.
   En bij sommige dromen weet je pas wat er zou gebeuren als je de optie hebt gekregen, dat je voor je moeder hebt gekozen is heel normaal en de enige reden dat Berlijn goed te doen is, is omdat ik binnen 6uurtjes in NL ben. Dan valt alles te overzien. En wie weet, ooit, komt die kans nog een keer!

 11. Jaaa! Dit zijn van die stille dromen waar je op een mooie dag aan denkt maar die je vervolgens in een hoekje stopt omdat het toch niet gaat lukken.

 12. Wat een goeie! Dromen van een eigen winkel doe ik ook, hoewel ik vrij zeker weet dat ik echt nooit een winkel zou willen :) Basgitaar spelen daarentegen is een echte aanrader hoor!

 13. Omscholen tot developer lijkt me soms ook echt zo handig haha, maar denk ook niet dat het ooit gaat gebeuren. Scherf- en schilderlessen dan weer wel misschien. Op mijn lijstje staat verder salsa dansles (al hoop ik nog steeds dat het er ooit van komt).

 14. Ooooh wat een heerlijk lijstje! Zo heb ik er ook wel een stuk of ehh twintig? Ik hoop dan stiekem dat ik de helft wél ooit ga doen. Is wel de bedoeling. En mijn plan. Maar hoe weet ik nog niet precies. Erover dromen en nadenken is in ieder geval fijn :-)

Scroll Up