Het was nog volop zomer toen de vorige editie van Days in Berlin verscheen, hoog tijd dus om weer eens wat Berlijns beeld te laten zien. En dankzij deze verwaarloosde timing: inclusief de Lichtgrenze!

De Lichtgrenze, het evenement dat dit weekend in Berlijn plaatsvond rondom het vallen van De Muur 25 jaar geleden. Een mooi, bijzonder en ontzettend indrukwekkend weekend.

Days in Berlin 04 - 01

Vrijdagavond gingen de 8.000 witte ballonlampen voor het eerst aan, de 15 kilometer lange route langs de plekken waar de muur liep was verlicht, verlicht met hoop en de vrijheid van nu.

Zaterdag liepen we een gedeelte van die route, van de Brandenburger Tor tot aan Checkpoint Charlie en nog een stuk langs de East Side Gallery.

Foto’s maakte ik een beetje, op Berlijn-Blog vind je er meer.

Onderweg naar de Brandenburger Tor: de Siegessäule, halverwege de Straße des 17. Juni.

Days in Berlin 04 - 02

Zaterdagavond waren we uitgenodigd voor een feestje van AirBnB, ter gelegenheid (en volledig in het teken) van De Muur, met als hoogtepunt onderstaande muur die om middernacht in elkaar stortte.
Met de campagne Belong Anywhere vertelde AirBnB het bijzondere, prachtige verhaal van Jörg en Kai, twee Berlijnse Muur bewakers die elkaar via Airbnb ontmoetten. Het verhaal en de bijbehorende geanimeerde video is ontzettend mooi, kippenvel toen deze tijdens het event getoond werd.

Days in Berlin 04 - 03

Maar er was meer in Berlijn: de herfst sloeg toe. Wat een pracht aan kleuren!

Days in Berlin 04 - 04

Days in Berlin 04 - 05

Days in Berlin 04 - 06

Days in Berlin 04 - 07

Wat veel van jullie misschien niet weten, is dat ik nogal een liefhebber van metal ben. En ook al kan ik ook erg genieten van mooie, rustige muziek, live kan het me niet hard en intens genoeg zijn. Elk jaar in de herfst gaan de meeste van mijn favoriete bands op tour en zitten er weken bij met drie, vier concerten in zeven dagen. Prima. Dit jaar was het niet anders, Mr. F (wat gewoon Felix is, maar anders had ik mijn Arrested Development-pun achterwege moeten laten)  was eind oktober in Berlijn en ging mee naar Opeth en vier dagen later stond ik bij In Flames los te gaan. Feest!

Days in Berlin 04 - 08

Days in Berlin 04 - 09

Verrassende afsluiter van die concertweek: Damien Rice in Michelberger Hotel!
De baas der singer-songwriters gaf een surprise show in het hotel bij de Warschauer Straße en blies iedereen volledig omver.

Days in Berlin 04 - 10

Mijn verjaardag halverwege oktober vierde ik met deze twee taarten en een zeer goed feestje. Het recept van de eerste, de marshmellow brownietaart, vind je hier, die van de meest goddelijke chocoladetaart laat nog even op zich wachten maar komt snel.

Days in Berlin 04 - 11

Days in Berlin 04 - 12

Leuk verjaardagsbezoek uit Nederland!

Days in Berlin 04 - 13

En uiteraard waren de vlooienmarkten weer goed bezocht door ons de afgelopen periode. Hoe vaak je ook gaat, het verveelt nooit dankzij alle uitgestalde pracht.

Boxhagenerplatz

Days in Berlin 04 - 14

Straße des 17. Juni

Days in Berlin 04 - 15

En natuurlijk ook nog even Neue Heimat, het blijft een van mijn favoriete plekken om regelmatig even langs te gaan.

Days in Berlin 04 - 16

Days in Berlin 04 - 17

Share: