Het was dan misschien op de blog wat stil de afgelopen maanden – een nieuwe baan gaat je niet in de kouwe kleren zitten – maar ik zat zelf alles behalve stil. Zo aten we in verschillende fijne restaurants in Berlijn, reisden we af naar Frankrijk, feestten we op Down The Rabbit Hole en was er een heel bijzonder feest in Nederland. 

Het is alweer een tijdje geleden maar eind mei verbleven Joppe en ik een nachtje in het prachtige Hotel Oderberger. Gevestigd in Prenzlauer Berg was het hotel de perfecte uitvalsbasis om die wijk weer eens wat uitgebreider te verkennen. De kamers in het Oderberger hotel zijn geweldig maar het zwembad is echt het hoogtepunt. Tijdens de restauratie van het oude Stadtbad, is de charme bewaard gebleven met de kleine details die het extra speciaal maken. 

Hotel Oderberger
Oderberger Straße 57, 10435 Berlin

DaysInBerlin021-1

Een beetje body positivity in deze post. Deze foto, gemaakt door Marjolein op Tempelhof, is tekenend voor de laatste weken en maanden. Voor het eerst in jaren, ging ik deze zomer zonder panty door het leven. Was ik eerst te onzeker over mijn benen en mijn putjes, besloot ik dit jaar dat ik klaar was met mijn eigen twijfels. Het was een hete zomer, een van de warmste die ik gehad heb, en ik wilde ervan genieten met blote benen en al! 

Scottie blijft een cutie en lijkt deze zomer het graven echt te hebben ontdekt. Op ons vaste losloopveldje gaat hij vaak helemaal los!

Bezoek uit Nederland! Zoals bij het meeste bezoek, staat ook bij Merel het eten altijd voorop als we daten in Berlijn. Selig stond al een poosje op mijn wishlist en haar weekend in Berlijn, was de perfecte gelegenheid om daar samen eens heen te gaan. Dikke aanrader!

Selig
Herrfurthplatz 14, 12049 Berlin

Daarna ontdekten we de gemeenschappelijke tuin op Tempelhof, vol bijzondere bouwwerken en prachtige planten. Wat lijkt het me ont-zet-tend tof om daar een tuin te hebben zeg, eindelijk fatsoenlijk courgettes laten groeien, een vijgenboompje planten voor mijn eigen vijgen en tomaten uit eigen moestuin, a girl can dream, right?

Met de knapste <3
Tijdens het bakken

Een dag later was het tijd voor iets waar we ons al maanden op aan het voorbereiden waren: de bruiloft van mijn moeder! De taarten kwamen, natuurlijk, uit mijn Kitchenaid en werden door de lieve Mylene vastgelegd.

Na de bruiloft reden Joppe en ik, met Scot achterin de auto, door naar Frankrijk om zijn vader te bezoeken. 

Weer terug in Nederland, was het tijd voor de leukste nieuwe traditie: Down The Rabbit Hole! Vorig jaar bezochten we deze voor het eerst en het was zó’n feest dat we dit jaar niet wilden missen. Met onder meer Nick Cave, Anderson .Paak, Queens Of The Stone Age, Nils Frahm, veel lekker eten, de prachtigste zonsondergangen en fijne chillsessies, was dit weer een heerlijke editie! Ik kan nu al niet wachten tot volgend jaar!

Nog geen drie dagen thuis, was het weer tijd voor het volgende concert: Pearl Jam op de Waldbühne in Berlijn! 

En de dag erna, was een van mijn lievelingsbands in Berlijn! Het was weliswaar gekkenhuis en mijn energielevel was lager dan laag, maar ik kón deze kans niet missen om In Flames in een kleine zaal te zien. 

Een zonnige zondag in de biergarten van BRLØ

BRLØ
Schöneberger Straße 16, 10963 Berlin

Poké Bowls waren voor mij, voornamelijk door het enthousiasme van Marjolein, altijd iets magisch, ik had ze namelijk zelf nooit écht gegeten. Toen ik naar een listening event van Thomas Azier in Mitte ging, bleek echter dat Ma’loa Poké Bowl daar op loopafstand vandaan zat, een perfecte samenloop leek me. En dus hét moment om eindelijk eens te genieten van de zo geprezen poké bowls, en wat was het lekker! 

Ma’loa Poké Bowl
Oranienburger Straße 7, 10178 Berlin

The man himself waarvoor ik naar Mitte kwam: Thomas Azier die zijn nieuwe EP Stray ten gehore bracht. 

In Neukölln ontdekten we de aller.ALLER.beste burritotent die Berlijn rijk is: Club del Borro!

Club del Borro
Herrfurthstraße 30, 12049 Berlin

In het kader van Mexicaans eten, ging ik eindelijk naar La Lucha. Elke keer als ik hierlangs kwam, wilde ik naar binnen maar om een of andere reden kwam het er nooit van dus toen het tijd was voor een dinnerdate, hoefde ik geen twee keer na te denken over waar we zouden gaan eten. La Lucha it is! De gigantische bak guacamole die op hun kaart staat, is echt een must. Combineer met een aantal lekkere tacos en je hebt genoeg eten voor drie dagen.

La Lucha
Paul-Lincke-Ufer 39/41, 10999 Berlin

Het bloggersdiner bij Colette, de brasserie van Tim Raue had eerlijk gezegd nogal wat voeten in de aarde. Marjolein vroeg me last minute mee te gaan en ik was vereerd, Tim Raue is van ons allebei een groot gastronomisch idool en eten bij zijn restaurants is altijd een feestje. Met een kriebel in mijn buik, liepen we naar binnen en werden we uitgebreid verwelkomd met oesters en bubbels. Het voorgerecht was een overweldigende hoeveelheid hapjes om te delen, van overheerlijke garnalen tot een bijzondere paté en artisjokken met verschillende dips. Maar toen het tijd was voor het hoofdgerecht, werd ik onwel en kon ik niet veel anders dan naar huis gaan. Met lood in mijn schoenen, fietste ik weg en keek ik met een gebroken hartje naar de Insta-stories van Marjolein en andere bloggers die aanwezig waren. Er zit niks anders op dan nog eens bij Brasserie Colette te eten, om het verdrietige eind over te doen.

Brasserie Colette
Passauer Straße 5-7, 10789 Berlin

Het laatste weekend van augustus was het weer tijd voor hoogbezoek uit Arnhem. We begonnen het weekend bij de Mozzarella Bar, waar we maar bléven bestellen.

Mozzarella Bar & Bottega – Al Contadino sotto le Stelle
Auguststraße 34, 10119 Berlin

Daarna was het tijd voor een kleine kroegentocht door Mitte, die ons bij Clärchens Ballhaus bracht voor een biertje in hun fijne tuin.

Clärchens Ballhaus
Auguststraße 24, 10117 Berlin

In de metro, onderweg naar onze stamkroeg Kollo!

Dag twee aten we bij W der Imbiss, een bijzonder eclectisch restaurant waar ik de meest lekkere naan-pizza ooit gegeten heb. Ze noemen het zelf een bijzondere mix van Indiaas, Mexiaans, Californisch en Italiaans eten, en dat in een bijna Hawaii-achtige setting. Je weet niet zo goed waar je het zoeken moet maar uiteindelijk wil je het liefste alles van het menu bestellen. Overweldigend lekker. En als je hier een keer bent: bestel de naan-pizza met kaas, trust me!

W der Imbiss
Nollendorferstr. 10, 10777 Berlin
Kastanienallee 49, 10119 Berlin

Met een overvolle maag van alle kaas, voegde ik me nog voor één cocktail bij de rest voordat ik naar huis ging. De volgende dag ging voor mij namelijk om 5 uur ’s ochtends de wekker weer: tijd voor een nieuwe werkdag!

Deze heerlijke cocktail dronken we trouwens bij de classy cocktailbar Stagger Lee. Dit is een van de vele cocktailbars in Schöneberg die zeker een bezoekje waard zijn.

Stagger Lee
Nollendorfstraße 27, 10777 Berlin

Die werkdag, had ik trouwens bij het café Katies Blue Cat, waar ik sinds half augustus werk als bakker!
Meer over mijn carrièreswitch lees je in mijn eerdere blogpost.

Een van de fijnste dingen aan wonen in Berlijn, is de oneindige stroom aan nieuwe street-art die regelmatig op straat verschijnt. Deze aan de Schönhauser Allee is denk ik wel een van mijn nieuwe favoriete werken, wat een plaatje!

Volgens mij is dit een van de langste Days in Berlin-posts tot nu toe geworden maar er is dan ook nogal veel gebeurd de laatste weken. En ik wilde stiekem ook gewoon een schone lei maken, om jullie vanaf nu weer elke maand mee te kunnen nemen, dus was deze inhaalslag wel even nodig.

Share: