Afgelopen maand was eindelijk de puf weer terug om dingen te doen. Ik wist van de bank (en uit bed, mijn lievelingsplek) te komen en eindelijk weer even écht te genieten van Berlijn.

En terwijl ik onderweg was naar de Nederlandse Ambassade voor mijn paspoort aanvraag zag ik het zicht van de bovenstaande foto. Het meest cheesy moment overviel me: ik.woon.in.BERLIJN! Altijd als ik de Fernsehturm zie, realiseer ik me weer dat ik écht in de stad woon waar ik in de 3e van de middelbare school even op bezoek was en die zoveel indruk achterliet. Die stad is mijn thuis!

Days in Berlin 011 - 002

Days in Berlin 011 - 004

En zoals jullie wellicht nog wel weten, was ik jarig afgelopen maand. Een fijne taart en heel fijn feestje (met ballonhondjes en lieve mensen) maakten het extra leuk!

Days in Berlin 011 - 014

Days in Berlin 011 - 013

Tierpark in Oost-Berlijn stond al heel lang op ons lijstje. En eindelijk gingen we en het was leuk! Niet zo chique en overdreven commercieel als de Berliner Zoo en daarom juist misschien nog leuker. Maar stiekem blijven we altijd het allerlangst hangen bij de kinderboerderij.

Days in Berlin 011 - 017

EN KIJK WAT EEN SCHATTIG KONIJNENPARK!!

Days in Berlin 011 - 001

Days in Berlin 011 - 003

Days in Berlin 011 - 008

De herfst deed ook zijn intrede in Berlijn. Wat een kleurenpracht he?

Days in Berlin 011 - 006

Tegenwoordig blijf ik ook nog regelmatig thuis maar met een goede reden: kettinkjes maken blijkt namelijk zeer leuk en zeer relaxed te zijn. Dit is het resultaat van de eerste avonden DIY en er volgt nog veel meer!

Self-promo: ja, ze zijn allemaal te koop via DaWanda

Days in Berlin 011 - 007

Met Marjolein ging ik naar de opening van de Anton Corbijn-tentoonstelling in C/O Berlin. Die openingnights zijn niet echt mijn ding zo blijkt maar wat een gave tentoonstelling! Zo, zo tof om zijn werk eens van dichtbij te zien en ook de oude beelden die hij heeft geschoten van menig lievelingsband zijn episch.

Days in Berlin 011 - 015

Days in Berlin 011 - 016

Wandelen in het bijzondere Gleisdreieck-park bij ons in de wijk. Berlijn wordt door velen als grauw omschreven maar door alle parken en straten vol bomen heb ik dat nooit zo gevoeld. Ik ga eerder voor groen!

Days in Berlin 011 - 010

Days in Berlin 011 - 011

We zijn net twee dagen terug van een weekend in Dresden. Het schiet al aardig op om andere leuke steden van Duitsland te bezoeken en na Hamburg, Leipzig en Keulen was Dresden aan de beurt. Wat een fijne, kleine stad. Het was soms omschakelen van alle grote, drukke allees in Berlijn naar de kleine, lege straatjes in Dresden maar tegelijkertijd zo knus! Meer Dresden-foto’s en tips komen snel!

Ik hoop dat jullie maand minstens net zo leuk was <3

Random mooie foto

Days in Berlin 011 - 005

Share: