In mijn blogpauze is er veel, heel veel gebeurd. Zo veel dat ik blog na blog zou kunnen vullen met losse verhalen, fijne nieuwe hotspots en persoonlijke updates. Maar ik besloot, na lang wikken en wegen, eerst maar eens te starten met een nieuwe Days in Berlin-update. Omdat beelden zoveel meer zeggen dan woorden.

Zo kwam mijn lieve papa langs. Moment om te proosten!

Days in Berlin 010 - 004

Ik probeer met bezoek altijd dingen te doen die al lang op mijn to-do list staan maar waar het nooit van komt en dus gingen we dit keer, tijdens een regenachtige zaterdag, naar het Joods Museum.

Days in Berlin 010 - 005

Days in Berlin 010 - 003

Niet veel later kwam er een aantal vrienden uit Nederland langs en gingen we naar Teufelsberg (en ja ook die stond al heel lang op mijn lijstje!). Ontzettend bijzonder en een dikke aanrader dus een uitgebreide post volgt nog!

Days in Berlin 010 - 008

Gevolgd door een barbeque tijdens zonsondergang op Tempelhof, wow!

Days in Berlin 010 - 009

In de tussentijd hadden we via via een prachtig appartement randje Kreuzberg / Schönenberg gevonden waar we heel snel in konden trekken. De chaos brak thuis dus los met inpakken, nieuwe huurders voor ons oude huisje vinden en al het papierwerk voor het nieuwe huis regelen.

Maar alsof het nog niet genoeg was moesten we snel naar Nederland voor een week familie/vriendenbezoek en het jaarlijkse minipaardenfestival!

Days in Berlin 010 - 010

Een weekend later was het verhuistijd! Met behulp van veel lieve vrienden hebben we in no-time ons oude huis leeggehaald en ons nieuwe huis gevuld.

Days in Berlin 010 - 012

En eindelijk hebben we een echte slaapkamer!

Days in Berlin 010 - 002

Maar veel tijd om te wennen in ons nieuwe huis hadden we niet.. In Nederland stond een afscheidsfeestje gepland van twee ontzettend lieve mensen die een paar dagen later naar Curacao verhuisden. Nou is het zo dat, als je in het buitenland woont, je af en toe wat verjaardagen mist. Maar meestal gaan we voor zulke belangrijke momenten éven snel op en neer. Dat resulteert in een uitputtingsslag, in 48 uur van Berlijn naar Nederland en weer terug, maar is het meer dan waard!

Days in Berlin 010 - 025

Daarna had ik eindelijk tijd ons huis iets meer thuis te maken. Met mijn lievelingsmeneer en alle boeken klaar voor hun plekje in de boekenkast.

Days in Berlin 010 - 016

Days in Berlin 010 - 014

Niet veel later volgde mijn laatste werkdag bij DaWanda. Ik kreeg een paar maanden geleden een té gekke baan aangeboden bij het bedrijf Fingerspitzengefühl en dus was het tijd om verder te gaan. ‘Een nieuwe uitdaging’ zoals zovelen zullen zeggen maar vooral: nog veel meer plezier in het werk, nog veel meer toffe dingen doen en nieuwe dingen leren!

Days in Berlin 010 - 001

We waren nog even in Friedrichshain voor wat laatste dingen in ons oude huis. Stom he, op het moment dat je weggaat vallen je ineens zoveel meer mooie en leuke dingen op.. Bizar!

Days in Berlin 010 - 011

Days in Berlin 010 - 013

September stond vooral in het teken van mijn eerste dagen bij Fingerspitzengefühl maar ook was het eindelijk tijd voor Lollapalooza! Voor meer foto’s en een uitgebreidere blog kan je hier terecht maar toch nog wat kleine snapshots.

Days in Berlin 010 - 020

Days in Berlin 010 - 015

Ineens kwam mama onverwachts langs en gingen we op tour door onze nieuwe wijk. Tipje van de sluier: geweldig!

Days in Berlin 010 - 019

Days in Berlin 010 - 026

Nadat mama welgeteld drie uur weg was, stonden Laura en Robert op de stoep en niet zomaar.. We werken namelijk alle drie mee aan een geweldig gaaf project: On The Rocks. En dat weekend was het filmdag voor de Kickstarter die over niet al te lange tijd online gaat!

Days in Berlin 010 - 021

Days in Berlin 010 - 024

Kort gezegd: ik heb niet stilgezeten tijdens mijn veel te lange blogpauze. En gelukkig is er ook genoeg gebeurd om straks nog veel, veel meer blogposts over te schrijven! Wat zou je als eerste willen zien? Een rondje Teufelsberg, ons nieuwe huis of heb je andere wensen?

Share: